Sateenkaaren tuolla puolen

0

Moskovan yleisurheilun MM-kilpailut saatiin kunnialla urheiltua. Päällimmäisenä mieleen ei jäänyt Usain Boltin kullat tai Isinbajevan näyttävä paluu seiväshypyn eliittiin.

Mieleen jäi Emma Green Tregaron  sateenkaaren väreihin maalatut kynnet osoituksena sympatiasta seksuaalivähemmistön loukatun tasa-arvon puolesta. Mieleen jäi urheilu- ja kulttuuriministerimme heiluttelemassa sateenkaarilippua Green Tregaron ajatuksia myötäillen.

Asia nousi esille koko läntisessä Euroopassa ja lähes jokainen nousi tukemaan homojen oikeuksia. Tällä kertaa hypen seurauksena tiettävästi kirkosta ei eronnut tuhansia ihmisiä ja Päivi Räsästä ei vaadittu eroamaan, ainakaan vielä.

Pakko on nostaa kuvitteellista hattua sille, että me suomalaiset innostumme aina kaikesta ja heittäydymme tunteidemme vietäviksi. Kuinka moni edes tietää, mitä tuo Venäjällä säädetty laki pitää sisällään?

Laki kieltää niin kutsutun homoseksuaalisen propagandan levittämisen alaikäisille. Mikä vika tuossa laissa on?

Jos ei mitään, niin ehdotan kahden miehen suutelukuvaa ripustettavaksi Kaarinassa olevien koulujen seinille. Antaa kaikkien kukkien kukkia. Selitellään jokainen kotona lapsillemme, että miksi venäläiset tytöt suuteloivat intohimoisesti palkintopallilla, saadessaan neljänsadan metrin viestikultansa.

Äläkä erehdy luulemaan, että olisin millään tasolla homovastainen. Minulle on yksi lysti, miten ihmiset halujansa tyydyttävät. Silti minussa asuva barbaari näkisi oman poikani esittelevän mahdollisena suvun jatkajakandidaattina mieluummin lentoemon kuin stuertin. Siispä olen saasta. Toivottavasti tämä kannanotto ei lisää Kaarina-lehden boikotointia ja kirkosta ei tarvitse tälläkään kertaa kenenkään erota.

Toni Järveläinen
Kirjoittaja on kaarinalainen ammattivalmentaja.

Kolumni on julkaistu Kaarina-lehdessä 28.8.