Kaupungissa kaikki hyvin?

0

Tiistain Turun Sanomat uutisoi saaneensa vihiä, että Salon kaupungin johto suunnittelee paljon laajempaa irtisanomisaaltoa kuin se on tähän saakka antanut ymmärtää. Maanantaina tiedotusvälineet välittivät Rauman synkät tunnelmat, kun STX kertoi sulkevansa telakan. Lauantaina Loimaan Lehti kertoi Loimaan kaupunginjohtajan esittävän hallitukselle yt-neuvottelujen käynnistämistä.

Kun otsikot kirkuvat kilvan yt-uutisia, tulee siitä uutinen, kun kaupunki ei aio vähentää henkilökuntaansa. Kaarinassa henkilökunta näyttää selviävän vähällä: suunnitelmissa on vain joidenkin etujen karsiminen.

Kaarinan työntekijät ovat moneen otteeseen kiittäneet kaupungin päättäjiä siitä, että lomautuskorttia ei ole kaivettu esille. Jotkut opettajat muistavat yhä kauhulla edellistä lamaa ja lomautuksia, jotka sotkivat koko kouluvuoden.

Kyllä Kaarinassakin säästetään. On viikkoja jolloin tuntuu siltä, että jokainen uutinen sisältää säästö-sanan. Parhaillaan virkamiehet ja luottamusmiehet yrittävät keksiä uusia säästökeinoja. Moneen muuhun kuntaan verrattuna Kaarinalla on kuitenkin pullat hyvin uunissa.

Teija Uurinmäki
02-588 8614