Ura Basket vahvistaa valmennustaan

0

Damion Dantzler muuttaa Loimaalta Turkuun ja toimii tulevalla pelikaudella Ura Basketin valmennustiimissä päävalmentaja Jussi Räikän alaisuudessa. 37-vuotias Dantzler jatkaa kuitenkin myös Loimaan Bisonsin organisaatiossa apuvalmentajana, ja auttaa siellä erityisesti joukkueen valmistautumisessa EuroCup-peleihin. Ura Basket kertoo asiasta tiedotteessaan.
– Dantzler toimii seuramme edustusjoukkueen sekä A-poikien apuvalmentajana ja vastaa kokonaan muun muassa aamuharjoittelusta. Damionilla tulee kaiken kaikkiaan olemaan erittäin tärkeä rooli pelaajiemme henkilökohtaisten taitojen kehittäjänä. Lisäksi hän toimii kehitysjoukkueemme Ura Boysin päävalmentajana II-divisioonassa, Ura Basketin toiminnanjohtaja Tuomas Alanko selvittää Dantzlerin toimenkuvaa Kaarinassa.
Win-win situation
– Dantzlerin valmentajatyö on hyvä esimerkki siitä, miten järkevällä yhteistyöllä kaikki osapuolet voittavat. Ura sai joukkoonsa valmentajan, joka on ollut Loimaalla omalla panoksellaan rakentamassa maamme parhaan joukkueen harjoittelua ja pelaamista, Alanko hykertelee.
– Damion puolestaan saa meillä valmentajana ison roolin sekä oppia seuramme laadukkaasta pelaajakoulutuksesta. Olen seurannut muutaman viikon Damionin valmennustyöskentelyä ja olen entistä vakuuttuneempi, että hänestä kasvaa tulevaisuudessa huippuvalmentaja vähintään kotimaan liigatasolle.
– On kaikkien osapuolten yhteinen etu, että yhteistyökuviomme avulla Damion pääsee auttamaan Bisonsia Eurocup-otteluissa ja niihin valmistautumisessa, Alanko toteaa lopuksi.
Lentävä lähtö valmentajauralle
Dantzler on toiminut Loimaalla nyt pari kautta Greg Gibsonin apuvalmentajana.
– Oma valmentajaurani on lähtenyt älyttömän nopeasti kiitoon. Heti keväällä 2011 Loimaalle tultuani me nousimme liigaan ja kahtena seuraavana voitimme mestaruuden, Dantzler kertaa.
– Pitkästä pelaajaurastani on apua, kun työskentelen yksittäisten pelaajien kanssa. Keskustelen ja kuuntelen pelaajien ajatuksia. Yritän auttaa pelaajaa kehittymään nimenomaan hänelle tärkeissä perusasioissa. Peleissä pyrin nopeasti kertomaan huomioistani päävalmentajalle. Jokainen päävalmentaja kaipaa apulaisiltaan uusia näkökulmia.
Tavoitteet korkealla
– Olen aina ollut voittaja. Se on hauskaa ja minulla jotenkin verissä. Voittaminen on tapa, niin kuin tietysti häviäminenkin saattaa olla. Haluan, että pelaajani harjoittelevat kovaa. Jos asiat eivät suju, vaadin itseltäni yhä enemmän. Haluan kilpailla ja siirtää sen asenteen pelaajillenikin, Dantzler sanoo innostuneena.