Hyvä nousu ei riittänyt Hongan kaatoon

0

KORIPALLO/Kaisa Forsström. Ura Basketin A-juniorit lähti lauantaina matkaan ilman vakiotakamiehiään. Tämä ehkä vaikutti varsinkin pelin alussa.

Joona Forsström pelasi poikkeuksellisesti takamiehen paikalla. Jalat olivat kovilla.
Joona Forsström pelasi poikkeuksellisesti takamiehen paikalla. Jalat olivat kovilla. Kuva: Jukka Lindberg.

– Alku oli huono, ensimmäisellä jaksolla kunnioitettiin vastustajaa liikaa. Oltiin valmiita peliin, mutta turhan helppoja koreja Honka pääsi tekemään. Myös heittojen onnistumisprosentti oli huono, me heitettiin enemmän kakkosia kuin Honka, mutta vain sama määrä upposi. Myös kolmosissa jäätiin jälkeen selkeästi, valmentaja Petri Mäkitalo kertaa pelin alkuhetkiä.

Kolmannessa jaksossa uralaiset löysivät pelijyvän ja veivät jakson upeasti luvuin 9-19.

– Viimeiset viisi minuuttia kolmannessa jaksossa voitettiin 12-0 vaihtelemalla puolustusmuotoja. Pituusylivoimasta huolimatta levypallot päätyivät melkein tasan. Sovittiin poikien kanssa ennen peliä, että sillä sektorilla skarpataan, Mäkitalo summaa onnistumisia.

Uralaisten pisteistä saalisti Erkka Lahti 19, Joona Forsström 16 ja Jere Valtonen 13. Levypalloissa kunnostautui erityisesti Riku Laine 11 levarillaan.

– Lähelle päästiin vielä viimeisellä jaksolla, mutta ihan ei kiri riittänyt. Taisi siinä olla kolkkikin ilmassa, kun eroa neljännellä jaksolla oli enää kuusi pistettä. Joona sijaisti tänään takamiehiä, jalat olivat poikkeuksellisella koetuksella ja paha kramppi vaikutti vähän loppuratkaisuun. Erkalla myös oli haasteita pelin lopussa. Mutta hyvin joukkue taisteli! Ei päästetty missään vaiheessa eroa liian suureksi, tai millään sektorilla luovutettu, pelattiin loppuun asti. Siitä olen erityisen ylpeä.

Lauantaina 2.11. Monnarille saapuu kello 14 alkavaan peliin vastustajaksi BC Nokia.

– Nokialla on lahjakkaita pelaajia, Tino Mäkelä ja Shawn Hopkins. Heidän kanssaan saamme olla tarkkana. Hyvä peli odotettavissa, Mäkitalo ennakoi.