Kaarina-lisän kohtalo ajoi kansan kadulle

0
Heli Rantanen luovutti yli 500 nimen adressin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Ranteelle (sd).
Heli Rantanen luovutti yli 500 nimen adressin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Ranteelle (sd).

– Kaarina-lisän poistaminen aiheuttaisi päiväkotiryhmien kasvamisen ja sitä kautta henkilöstö ylikuormittuisi. Se taas johtaa kasvaviin sairauspoissaolokustannuksiin. Onko tämä huomioitu muutossuunnitelmia tehdessä?
Muun muassa näin kaikui megafonista, kun kaarinalaiset vanhemmat lähtivät jälleen liikkeelle vastustamaan Kaarina-lisää uhkaavaa giljotiinia. Kaupungintalon edustalle kokoontui maanantaina ennen valtuuston kokousta arviolta 70 kunnallisen kotihoidon tuen kohtalosta huolestunutta isää, äitiä ja lasta. Mielenilmaus oli houkutellut yleisöön myös valtuutettuja, ainakin kokoomuksen ja vihreiden ryhmistä.
Tänä syksynä Kaarina-lisän leikkauksia vastustava nettiadressi ehti olla avoinna vain puolitoista viikkoa, jonka aikana se keräsi yli 500 nimeä. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Ranne (sd) vastaanotti listan Heli Rantasen käsistä.
Ranne ei ottanut kantaa adressin mahdollisiin vaikutuksiin. Kaarina-lisän kohtalo selviää, kun ensi vuoden budjetti lyödään lukkoon.
– Olette saaneet adressin aikaiseksi harvinaisen nopeasti, ja ymmärrän huolenne. Talous pitää saada kuntoon, ja kyse on siitä mitä arvostamme. Toivon hyvää ja kohtuullista ratkaisua, kun talousarviota tehdään, hän totesi varovaisesti.

Mielenilmauksen kärkijoukkoihin kuuluneen Katri Kalajaisen mukaan Kaarinan päättäjien pitäisi herätä pohtimaan mahdollisten leikkausten mukanaan tuomia imago- ja muuttotappioita.

Lue lisää Kaarina-lehdestä 23.10.