Kaarina-Teatterin 30. toimintavuosi oli menestys

0

Kaarina-Teatteri ry:n kolmaskymmenes toimintavuosi oli menestyksekkäin teatterin historian ajalta. Juhlavuosi aloitettiin kesällä 2012 Kunnan koukkuja -näytelmällä, jonka ohjasi Jukka Aaltonen. Se esitettiin teatterin uudella pihanäyttämöllä, jonka katsomon Kaarina-Teatteri rakensi omin voimin.

Syksyllä Tom Petäjä ohjasi Kvartetin. Rooleissa olivat perustajajäsenet Seija Grön, Mikko Lehto ja Ulla Taimila sekä Markku Jokelainen, joka on teatterin pitkäaikainen jäsen. Kaikki näytökset olivat loppuunmyytyjä.

Samanaikaisesti kahvionäyttämöllä esitettiin uusintana Mikko Rantasen ohjaama ja dramatisoima Jacques Brel ja Lyriikan parlamentti, joka perustui Jacques Brelin sävellyksiin ja sanoituksiin.

Varsinainen ”jytky” syntyi, kun Minna-Stina Saariston ohjaama kevään 2013 näytelmä Amadeus tuli ohjelmistoon. Kaarina-Teatterin historian aikana ei ole koskaan ylistetty yhtä esitystä niin paljon esimerkiksi lehtien mielipideosastoilla. Teatterilaisten mukaan aiemmin ei ole nähty niin paljon onnellisia tai pettyneitä asiakkaita kuin Amadeuksen aikana. Onnellisia olivat ne, jotka jonotettuaan ovella jopa tunnin pääsivät katsomaan esityksen ja vastaavasti pettyneitä ne, jotka eivät mahtuneet katsomoon. Heidätkin teatteri yritti ottaa huomioon järjestämällä neljä lisänäytöstä.

Juhlavuoden virallinen vastaanotto oli 23. toukokuuta. Kaarina-Teatteria muistivat monet kulttuuria arvostavat yritykset ja yhdistykset. Teatterin jäsenet kutsuttiin juhlavuoden illanviettoon 14. syyskuuta. Paikalle saapui satakunta jäsentä.

Teatterin 18 jäsentä saivat Suomen Harrastajateatteriliiton ja Työväen Näyttämöiden Liiton myöntämät ansiomerkit. Merkit myönnettiin muun muassa kulissien takana työskenteleville henkilöille, joita yleisö ei useinkaan näe. Heitä ovat lavastajat, puvustajat ja teatteritekniikasta vastaavat.

Illan ohjelmassa oli TuUL:n tyttöjen voimistelua, omien jäsenten ja vierailijoiden esittämiä lauluja ja runoja sekä stand up -komiikkaa. Pimenevän illan päätöksenä oli Circus Lumican tulishow.