Orava on mestari

0
Akseli Orava voitti mestaruuden komeasti selätyksellä.
Akseli Orava voitti mestaruuden komeasti selätyksellä.

PAINI. Piikkiöläinen Akseli Orava voitti viikonloppuna oman sarjansa Koululiikuntaliiton vapaapainin mestaruuskilpailuissa. Orava paini 13-vuotiaiden, 30-kiloisten sarjassa edustaen Piikkiön yhtenäiskoulua. Sarjassa paini 14 poikaa, jotka jaettiin kahteen seitsemän ottelijan lohkoon.

Orava aloitti vahvasti voittamalla Taipalsaaren Veeti Pulkkisen 8-0. Toisessa ottelussa vastaan asettui Porin Kasper Joutsenlahti. Ottelu muodostui trilleriksi. Orava oli tappiolla 7-8 seitsemän sekuntia ennen ottelun loppua, mutta pääsi vääntämään itsensä vastustajan taakse saaden pisteen. Se piste riitti voittoon.

Sunnuntai alkoi voitolla Lemin Eero Suoanttilasta 12-4. Seuraavaksi Oravan voiman koki Vaasan Jesse Tyni. Iltapäivä jatkui Ilmajoen Juho Takamaata vastaan. Tästä ottelusta Orava poistui voittajana pistein 7-0. Loppuottelussa Oulun Arttu Suhonen huomasi olevansa selätetty alle minuutissa.

Kisojen järjestävä seura oli Järvenpään Voimailijat. Kisoihin osallistui 272 painijaa ja otteluita käytiin kaikkiaan 440.