Poliisi nappasi varaskoplan

0

Varsinais-Suomen poliisi on selvittänyt laajan omaisuusrikossarjan useiden Varsinais-Suomen kuntien alueelta. Kolmea turkulais- ja kahta raisiolaismiestä  epäillään 51 varkaudesta tai varkauden yrityksestä syyskuun 2012 –heinäkuun 2013 aikana.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille heinäkuussa 2013, jolloin kaksi epäillyistä jäi kiinni yritettyään murtaa SEO:n kylmäaseman automaatin Mynämäellä.

Poliisi perusti tutkintaryhmän, johon kuului tutkijoita Uudestakaupungista, Loimaalta, Raisiosta, Kaarinasta ja Turusta. Rikosvyyhti  purkautuikin nopeasti kolmen epäillyn ollessa vangittuina ja kahden pidätettynä. Epäillyt ovat myöntäneet teot.

Kohteiksi neljälle 1990-luvulla syntyneelle ja yhdelle 1980-luvulla syntyneelle epäillylle kelpasivat niin huoltamoiden kylmäasemat, kioskit, venerannat kuin baaritkin. Rikoshyöty teoista oli keskimäärin vaatimaton 300  euroa varkautta kohden. Omaisuusvahinkoja he aiheuttivat sen sijaan mittavasti yli 103 000 euron edestä.

Jutun esitutkinta on valmistunut ja asia siirtyy syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjän virastoon.