Tarjolla leppoisaa lenkkiseuraa

0
Tästä taulusta tiedät, että olet löytänyt lenkkiseuraa. Sydänkävelyn lähtötaulua pitelevät Marja-Helena Salmio (vas.) ja Arja Linnansuu.
Tästä taulusta tiedät, että olet löytänyt lenkkiseuraa. Sydänkävelyn lähtötaulua pitelevät Marja-Helena Salmio (vas.) ja Arja Linnansuu.

Kaarinan-Piikkiön sydänyhdistys järjestää torstaisin sydänkävelyn, johon kuka tahansa voi osallistua. Kävelylle lähdetään viideltä iltapäivällä, Kaarinan jäähallin edestä. Lenkki kestää reilun tunnin ja se kiertää helppokulkuisia ulkoilureittejä pitkin.

Sydänkävelyyn voi osallistua jokainen oman kuntonsa mukaan. Suorituspaineita ei tässä kävelyporukassa aseteta.

Ensimmäisenä kävelypäivänä sydänyhdistys sai puheenjohtajansa Henrik Jalon mukaan palautetta siitä, etteivät sydänkävelyyn osallistuneet löytäneet oikeaa ”porukkaa” jäähallin pihasta. Nyt sydänkävelyn lähtöpaikan näkee kokoontumispaikalla esillä olevasta taulusta.

Miksi liikkuminen usein jää? Kävelyyn osallistuneet olivat yhtä mieltä siitä, että lähteminen on suurin kynnys. Tiettynä aikana ja tietyssä paikassa tapahtuva yhteinen tekeminen on usein riittävä kannustin lähteä liikkeelle. Viime torstaisen kävelyn jälkeen Marja-Helena Salmio ja Arja Linnansuu kuvailivat oloaan paljon pirteämmäksi kuin ilman ulkoilua. Pieni tihkusadekaan ei haitannut, vaan ilma tuntui happirikkaalta.