Elämän pelottavin sekunti

0

Kaarinan hyvinvointipalveluiden johtaja Anna Arola-Järvi on entinen vankilanjohtaja. Hänen kokemansa pelottavin hetki ei kuitenkaan liity mihinkään muurien sisällä tapahtuneeseen. Arola-Järvi muistuttaa, että elokuvat ja tv-sarjat antavat vankilaelämästä väärän kuvan. ”Actionia” on todellisuudessa huomattavasti vähemmän.

anna_arola-järviSilloin pelkäsin…
– Muistan yhden kerran kun pelotti järjettömästi noin sekunnin ajan. Tulin kickbikellä (polkupyörän ja potkulaudan välimuoto) Pahaniemen siltaa ja ohittelin pyöräilijöitä. Osuin pieneen kuoppaan, ja se sekunti kun lensin kickbikeltä pelotti. Oli opettavaista kun löin hampaat asfalttiin, minulla on vieläkin kiviä ylähuulessa. Pyöräilykypärä hajosi kahtia. Tämä tapahtui neljä tai viisi kesää sitten.

Ärsyttävin luonteenpiirteesi?
– olen nopea, tosin vanhemmiten olen opetellut himmaamaan tahtia. Olen saanut palautetta siitä että olen jo ehtinyt vastata kysymykseen ennen kuin muut ovat edes kuulleet sen loppuun.

Aiotko juosta maratonin tai onko sinulla jokin muu hurja tavoite, mikä?
– En aio juosta maratonia. Muutaman kerran olen juossut Pirkan hölkän. Lapsuudesta tein listan tavoitteista, ja ne ovat aika hyvin totetutuneet. Vielä pitäisi oppia puhumaan Italiaa.

Koulutodistuksen huonoin ja paras numero?
– Tämä on helppo kysymys. Olen ollut aika täydellinen oppilas. Jokunen ysi, ehkä kaksi kappaletta. Muuten rivi kymppejä.

Mikä on kauneinta sinussa?
– Uskon, että ihmisellä on kyky kasvaa ja muuttua. On lohdullista että tämä koskee myös itseä.

Mihin syksyllä kannattaisi mennä?
– Aina kannattaa mennä New Yorkiin. Se on hyväksi havaittu paikka. Kun kävin siellä ensimmäisen kerran, elettiin jo kännykkäaikaa mutta suomalaiset kännykät eivät toimineet New Yorkissa. Oli hieno tunne kun kukaan ei voinut tavoittaa minua.

Edellinen Hän, Tuulikki Logren-Heino, halusi tietää, mistä vielä haaveilet. Luuletko, että haaveesi toteutuu seuraavan viiden vuoden sisällä?
– En kauheasti haaveile enää muusta kuin sujuvasta arjesta. Kyllä se varmaan toteutuu.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta haastateltavalta?
– Mitä on sujuva arki?

Lue Anna Arola-Järven haastattelu Kaarina-lehdestä 20.11.