Kaarina Centerin tilalle tulossa asuinrakennuksia

0

Kaarinan keskustassa sijaitsevan Kaarina Centerin purkaminen voi alkaa aikaisintaan vuonna 2016, mutta todennäköisemmin vuonna 2017. Rakennuksen omistaa Citycon Finland Oy.
– Purkaminen on kiinni kaavoituksesta, jota on tarkoitus lähteä edistämään alkuvuonna. Olen käynyt tapaamassa kaupungin johtoa muutamaan otteeseen, ja yhteisenä tarkoituksena on lähteä hankkeeseen, jossa nykyiselle paikalle tulisi asuntoja, ja kaupunki varmaan varaa samalta alueelta tilaa julkiselle rakennukselle, Citycon Finland Oy:n kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo sanoo.
Kaupunginjohtaja Harri Virran mukaan Kaarina Centerin paikalle tulisi asuinrakennuksia, joiden kivijaloissa on tilaa kaupoille.
– Kaupungin keskusta pesee kasvonsa, kun saadaan asuinrakentamista, vähän väljyyttä ja enemmän elämää. Suunnittelu on käynnissä, Virta kiteyttää.
Kaupunginarkkitehti Pasi Aromäki kertoo, että tällä hetkellä ollaan luonnosteluvaiheessa. Kaavoituksen käynnistämisestä voitaisiin päättää valtuustossa alkukeväästä. Hän laskee, että kerrostaloissa voisi olla tilaa noin 200 asukkaalle.
Asemakaavan muutos kaupungin virastotilojen tekemiseksi Paraistentien ja Uudenmaantien kulmaan on käynnissä, ja yhtenä vaihtoehtona sinne sijoittuisi myös uusi kirjasto. Toisena vaihtoehtona kirjasto rakennettaisiin ainakin osittain nykyisille sijoilleen.

Lue lisää Kaarina-lehdestä 27.11.