Kaarinasta kaksi näytelmää Mikkelin näyttämöpäiville

0
Kapteenin tytär (Juudit Rouhiainen) kirjoittelee päiväkirjaansa haaveistaan. Tyttären toiveisiin vastataan, kun tupaan pöllähtää nuori Lenin. Taustalla merikapteenia esittävä Hannu Pajunen ja kodinhoitajan roolissa Erica Selin. Kuva: Mika M. Niskanen.
Kapteenin tytär (Juudit Rouhiainen) kirjoittelee päiväkirjaansa haaveistaan. Tyttären toiveisiin vastataan, kun tupaan pöllähtää nuori Lenin. Taustalla merikapteenia esittävä Hannu Pajunen ja kodinhoitajan roolissa Erica Selin. Kuva: Mika M. Niskanen.

Kaarinan teattereiden taso on pistetty merkille myös valtakunnan tasolla. Sekä Kaarina-Teatterin Lenin jäillä että Kaarinan Nuorisoteatterin Vuosi nuoruudestani on valittu Työväen näyttämöpäiville. Riemusta on hypitty pihan molemmilla laidoilla.

– Kyllähän valituksi tuleminen mieltä lämmittää. Kyse on kuitenkin valtakunnallisesti merkittävästä teatterialan festivaalista. On tässä riemusta hypitty eilisestä lähtien, kun Mikkelistä soitettiin ja ilmoitettiin. On hienoa, että harrastajien tekemä valtava työ saa tällaisen huomion muodossa arvostusta, Kaarina-Teatterin puheenjohtaja Hannu Pajunen iloitsee.

– Turun seudulta ei muita näytelmiä Mikkeliin valittu. Onhan se hauskaa, että Kaarinasta lähtee päiville kaksi teatteria ja vielä samasta pihasta, toteaa nuorisoteatterin taiteellinen johtaja Minna-Stiina Saaristo-Vellinki.

Näyttämöpäivät järjestetään Mikkelissä tammikuun viimeisenä viikonloppuna 31.1.–2.2.2014. Tänä vuonna valitsijana toimi ohjaaja Tuomo Aitta. Hän löysi 48 hakeneen esityksen joukosta 14 Näyttämöpäiville sopivaa kotimaista esitystä ja näiden lisäksi Näyttämöpäiville kutsutaan Juha Hurmeen Maiju Lassila -sarjan ensimmäinen osa Liika viisas. Hurmeen Liika viisas aloittaa viisivuotisen Maiju Lassila -sarjan, jonka aikana saamme nähtäväksi tunnetuimpia ja vähän tuntemattomampia Lassilan alias Algot Untolan teoksia.

Näyttämöpäivillä ei valita varsinaista voittajaa, mutta yleisö saa vuosittain äänestää suosikkinsa. Voittaja saa kiertopalkinnon, komean antiikkituolin.