Kauppiaat kaikkoamassa hiljaiselta torilta

0

Torikauppiaiden mielestä Kaarinan tori on liian hiljainen eikä kauppa käy. Osa kauppiaista nähdään torilla entistä harvemmin.

1311_tori_valdo_vahkel_netti
Valdo Vahkel käsittelee ahvenia Kalaliike ASP:n kojussa.

Jussi Saarimaa veistelee lihakimpaleesta siivuja Lihajaloste Korpelan kojussa Kaarinan torilla torstaiaamuna. Näillä näkymin koju ilmestyy torille jatkossa vain joka toinen viikko.
– Vuoden päivät tätä on mietitty. Kaarinan torilla ollaan käyty seitsemän tai kahdeksan vuoden ajan joka viikko, mutta myynti on laskenut, matka on pitkä eikä ole kannattavuutta. Hyviä vakioasiakkaita on, mutta ei tarpeeksi paljon, kertoo Lihajalostevälitys S.Lehdon Esa Ihanamäki.

Myös salolaisessa Kalaliike ASP Oy:ssa ollaan pettyneitä torin asiakasmääriin. Yrityksen edustajan Mari Lindholmin mukaan pohdinnassa on ollut, kannattaako myyntiä jatkaa torilla.
Esimerkiksi perunoita, juureksia ja hedelmiä myyvä Touko Virtanen kertoo lopettavansa ainakin talvimyynnin.

Niin Virtanen kuin muutkin kauppiaat mainitsevat, että torin puitteissa olisi parannettavan varaa.

Touko Virtanen suunnittelee lopettavansa talvimyynnin Kaarinan torilla
Touko Virtanen suunnittelee lopettavansa talvimyynnin Kaarinan torilla

– Sähköjen kanssa täällä on ollut ongelmia, tosin tilannetta ollaan korjaamassa. Talvella ei ole saanut lämmitystä eikä kesällä ole saatu kylmäkoneita kylmiksi. Aikaisemmin täällä oli myös vessa käytössä, mutta ei enää, pitäisi käydä palvelupisteellä. Varsinais-Suomen muilla toreilla torikauppiaat pääsevät sentään vessaan, Virtanen valottaa.

 

Lue lisää Kaarina-lehdestä 13.11.