Moi!

0

Ympäristöpalkinnon saanut Empon omakotiyhdistys (s. 12) on innostava esimerkki. Yhdistys ei tyydy pelkästään järjestämään siivoustalkoita ja pakollisia kokouksia, vaan pyrkii aktiivisesti vahvistamaan yhteisöllisyyttä.

Yhdistyksen sihteeri kertoo nostavansa kättä jokaiselle vastaantulijalle, myös lapsille ja nuorille. Maalla se on luontevaa, mutta miksei siitä voisi tehdä luontevaa myös kaupungissa? Ei kaupungissakaan ole pakko porata katsettaan maahan ja leikkiä kuuroa ja sokeaa kohdatessaan ihmisiä.

Pienellä käden heilautuksella on iso vaikutus: minut on huomattu, minulla on merkitystä.

Hieno idea on Empon verkkosivuilla oleva keskustelupalsta, jossa voi pyytää ja tarjota apua naapureilleen ja ostaa ja myydä tavaroitaan. Miten paljon lämmittää sydäntä, jos naapuri tarjoutuu tekemään lumityöt puolestasi, jos loukkaat itsesi?

Ansaittu palkinto!

Teija Uurinmäki
02 588 8614

Kirjoitus on julkaistu Kaarina-lehdessä 13.11.