Ryhmäperhepäiväkodit lakkautuslistalla

0

Kaarinassa sivistyslautakunta saa ensi keväänä suunnitelman ryhmäperhepäiväkotien lakkauttamisesta ja sulauttamisesta päiväkoteihin. Muutokset on tarkoitus tehdä vuoteen 2016 mennessä. Sen jälkeen hoitopaikkavaihtoehtoina ovat päiväkodit ja kotona tapahtuva perhepäivähoito.
Kaarinassa toimivat tällä hetkellä Kolamäen, Voivalan ja Sinivuokon ryhmäperhepäiväkodit. Varhaiskasvatuksen johtajan Päivi Kemppaisen mukaan Sinivuokon yksikkö muuttuisi päiväkodiksi ja Kolamäen ja Voivalan yksiköt olisivat lakkautettavien listalla. Kolamäestä lapset voisivat siirtyä Sinivuokkoon, Voivalasta muualle päiväkoteihin tai perhepäivähoitoon.
Alustavien laskelmien mukaan säästöä tulisi vuodessa 200 000 euron edestä, jos lapset saadaan sijoitettua olemassa oleviin hoitopaikkoihin eikä ostopalveluun tarvitse turvautua.
Samalla varaudutaan myös mahdolliseen lainmuutokseen, jossa ryhmäperhepäivähoito poistuisi palvelujärjestelmästä kokonaan.
Osa lasten vanhemmista on kirjoittanut sivistyslautakunnan jäsenille kirjeen, jossa toivotaan ryhmäperhepäiväkotien säilyvän Kaarinassa.

Lue lisää Kaarina-lehdestä 20.11.