Siipirikon Sheriffsin lento ei kantanut

0
Sari Aarnion loukkaantuminen aiheuttaa ongelmia Sheriffsille. Arvioiden mukaan sekä Aarnion, että Jenni Raition kaudet ovat paketissa loukkaantumisten takia. Kuva lokakuisesta Happee-ottelusta. Kuva: Mika M. Niskanen
Sari Aarnion loukkaantuminen aiheuttaa ongelmia Sheriffsille. Arvioiden mukaan sekä Aarnion, että Jenni Raition kaudet ovat paketissa loukkaantumisten takia. Kuva lokakuisesta Happee-ottelusta.
Kuva: Mika M. Niskanen

Jenni Raitio, Sari Aarnio, Tiina Hoikkala ja Pinja Isaksson. West Coast Sheriffsin sairastuvalla oli ruuhkaa ennen viime lauantain vieraskamppailua jyväskyläläistä Happeeta vastaan Naisten Salibandyliigassa.

Kaiken kukkuraksi Aino Nyrhinen muljautti nilkkansa lämmittelyissä, ja Minna Leinonen loukkaantui toisen erän alussa. Happee otti hyödyn irti sheriffittärien tukalasta tilanteesta ja iski tulostaululle 8–3 lukemat (3–0, 3–2, 2–1). Sheriffsin päävalmentaja Toni Järveläinen harmittelee loukkaantumissumaa.

– Leinosen loukkaantumisen jälkeen meillä oli käytettävissä vain yhdeksän kenttäpelaajaa. Kun miettii, että pääsarjamatsissa pitäisi pystyä kolmella ketjulla tahkoamaan, niin oli aika tiukka paikka, Järveläinen pohtii.

Nyrhisen loukkaantuminen juuri ennen ottelun alkua pakotti joukkueen radikaaleihin taktisiin muutoksiin. Suunnitelmissa ollut korkeampi ja aktiivisempi karvaaminen olisi ollut pelaajille liian kuluttavaa.

– Kymmenen minuuttia ennen pelin alkua jouduimme käymään läpi, miten vaihdamme karvauksen työntösuuntaa ja paikkoja, joissa painostamme, Järveläinen kertaa.

Yllättävät taktiset muutokset vaikuttivat Sheriffsin otteisiin ensimmäisessä erässä. Happee pyöritti ja takoi taululle 0–3 lukemat. Erätauolla kaarinalaiset jäivät areenalle keskittymään ja kävivät läpi mielikuvaharjoitteita.

Tämä tuotti tulosta, kun joukkue puski toiseen erään uudella ilmeellä. Kristiina Saarnio iski kavennusosuman heti erän alussa. Hetkeä myöhemmin Saarnio astui jälleen parrasvaloihin ja maalasi tilanteeksi 2–3.

Hyvä vire kuitenkin mureni, kun Happee iski takaisin ajassa 26:41. Tämän jälkeen kaarinalaisille tuomittiin kolme peräkkäistä jäähyä. Erän lopulla Happee oli karannut ratkaisevasti 6–2 johtoon kahden ylivoimamaalin turvin.

Kolmannessa erässä Happee iski kaksi lisäosumaa. Tämän lisäksi ilmiömäisesti pelannut Saarnio viimeisteli alivoimalla hattutemppunsa.

Aika kantaa vastuuta

Järveläinen harmittelee joukkueen ongelmia pallollisessa pelaamisessa. Tarkoituksena oli ollut hallita ottelun aikana palloa pitkiä jaksoja, mutta nyt peliväline menetettiin liian helposti.

– Siinä näkyy pelaajien hermostuminen ja yksilövirheet, Järveläinen sanoo.

Järveläinen lisää, että tappiosta huolimatta pelissä oli paljon positiivista. Etenkin Saarnio, Joanna Grönroos, Mikaela Andersson ja Elina Nummi esittivät hyviä otteita. Järveläinen toteaa kuitenkin, että myös muiden pelaajien pitäisi kantaa enemmän vastuuta.

Sheriffs kohtaa ensi torstaina kotiluolassaan kuusi viimeisintä suomenmestaruutta voittaneen Salibandy Club Classicin. Lauantain kotiottelussa on vastassa puolestaan NST. Loukkaantumisista huolimatta Sheriffs lähtee peleihin positiivisella asenteella.

– Aina voi jossitella, että paljonko pelaajia on sivussa. Siitä ei kuitenkaan hyödy – pitää ajatella niin päin, että ne pelaajat riittävät, jotka meillä ovat käytettävissä, Järveläinen sanoo.

Mika M. Niskanen