Timo Kallio paini hopeaa Vantaalla

0
 Herrasmiehen kravatti kesytti Pietarin Maksim Safaryanin (sinisissä).

Herrasmiehen kravatti kesytti Pietarin Maksim Safaryanin (sinisissä).

PAINI/ Kari Kallio. Kaarinalaislähtöinen Timo Kallio kukisti kaksi vastustajaansa, mutta joutui taipumaan kolmannen edessä Vantaalla järjestetyssä kansainvälisessä turnauksessa. Kansainvälinen Vantaa Painicup painittiin viikonloppuna Tikkurilan Urheilupuiston Trio Sport Centerissä.

Kallio joutui arvonnassa kovaan lohkoon kahden venäläisen painijan kanssa sarjassa 96 kg. Ensimmäisellä kierroksella Kallion komea kravatti toi voiton Pietarin joukkueen Maksim Safaryanista pistein 3-1. Toisella kierroksella Kallio kukisti Venäjän maajoukkueen Labazanov Nokhchon pistein 6-4.

Finaalissa Kallio taisteli verissä päin Viron Ardo Arusaarin kanssa, mutta joutui tunnustamaan hänet tällä kertaa paremmakseen pistein 5-3. Kallio jatkaa harjoittelua Suomen maajoukkueen kanssa tämän viikon Liikuntakeskus Pajulahdessa.

Turnaus on Kansainvälisen Painiliiton FILA:n kreikkalais-roomalaisen painin kalenterikilpailu. Turnaus on yksi näyttökisoista ensi vuoden EM-kotikisoihin, jotka painitaan samoissa tiloissa heti huhtikuun alussa. EM-kisat ovat vuoden suurin urheilutapahtuma Suomessa. Niihin osallistuu noin 500 urheilijaa lähes 50 maasta. Kisojen suojelijaksi on lupautunut presidentti Sauli Niinistö.