Yrittäjät harkitsevat ulko-ovien lukitsemista

3

R-kioskin talo on saanut oman osansa keskustassa hölmöilleiden nuorten tuhovimmasta. Nyt torin laidalla seisovan liikekiinteistön yrittäjät harkitsevat lukitusjärjestelmän hankkimista tai vartioinnin lisäämistä. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Tomi Kurkilahti arvelee, että ovien lukitseminen ja ovipuhelimien asentaminen maksaisi noin 10 000 euroa. Toinen vaihtoehto on lisätä vartiointia, mutta se saattaa pitkällä tähtäimellä tulla kalliimmaksi.

Kaarinan poliisin otettua nuorten rikokset tutkittavakseen, on tori rauhoittunut. Aiemmin syksyllä torille kokoontui jopa kymmenien nuorien joukko, arki-iltaisinkin. Kuluvan viikon maanantaina tori oli autio ilta kahdeksan aikoihin.
Kaarinan poliisin otettua nuorten rikokset tutkittavakseen, on tori rauhoittunut. Aiemmin syksyllä torille kokoontui jopa kymmenien nuorien joukko, arki-iltaisinkin. Kuluvan viikon maanantaina tori oli autio ilta kahdeksan aikoihin.

Talon käytävillä viihtyvät nuoret ovat sotkeneet sisä- ja ulkotiloja ja aiheuttaneet jopa vaaratilanteita.

– Ovilasin piirros on ikuinen, sitä ei saa pestyä pois. Muun muassa Tori-Pubin aita on rikottu ja roskis poltettu – se on katoksen alla, joten pahimmassa tapauksessa koko talo olisi voinut palaa, Kurkilahti kertoo.

Huutaminen ei auta

Kaarina Centerissä toimivan K-marketin kauppias Teppo Hirvoila kertoo, että kaupan edustalle on kokoontunut nuoria koko kaupan olemassaolon ajan. Hänen mukaansa meno Oskarinaukiolla on kesän ja syksyn aikana hieman rauhoittunut.

Pahimmillaan kahdenkymmenen nuoren lössi on kerääntynyt aivan marketin ulko-oven tuntumaan niin että muiden asiakkaiden on ollut vaikea päästä ostoksille. Näpistyksiä on tehty jonkin verran. Sitäkin on sattunut, että nuoret ovat huudelleet kaupan asiakkaille ja etenkin vanhemmat ihmiset ovat kokeneet sen pelottavaksi. Suurin haitta on kuitenkin ollut parkkipaikan roskaaminen.

Rangaistuksilla ei häiriköintiä kauppiaan mielestä saada loppumaan.

– Hyvällä hengellä ja järkeä puhumalla saa enemmän aikaan kuin huutamalla ja tiukoilla säännöillä.

 • Kaarina-lehti 20. marraskuuta: Poliisi ja nuorisotyöntekijä patistavat vanhempia kadulle

3 KOMMENTIT

 1. “Rangaistuksilla ei häiriköintiä kauppiaan mielestä saada loppumaan”
  Ei tietenkään, valtion systeemi on mätää, kun vähänkin ojennat nuorisoa, löydät itseäsi raastuvalta syytettynä “laittomasta uhkauksesta” , “pahoinpitelystä” ja vaikka ties mistä. … Tämä valtion politiikka on juuri sellainen, kaikilla on jotain ihme oikeuksia, velvollisuuksia ei.

 2. Kyllä nuoretkin on saatava vastuuseen teoistaan. Muutama viikko sitten nuorisoa majaili myöhään illalla Kaarinan torilla. Mutama mopoauto normaalien mopojen lisäksi oli parkkeerattu keskelle toria. Jotain hässäkkää siellä silloin oli ollut ja poliisi oli soitettu paikalle. Poliisiauto seisoi myös torilla ja poliisit ilmeisesti nuhtelivat nuoria jostain asiasta. (autonsa sivuikkunasta).

  Moottoriajoneuvo, joihin uskoisin näiden kulkuneuvojenkin kuuluvan, oli parkkeerattu täysin väärin, sillä torille on moottoriajoneuvolla ajo kielletty -merkki. Sakkoja ei jaettu ja ajoneuvot jäivät paikalleen myös poliisin lähdettyä?

  Kun vanhemmat joutuisivat tällaisia sakkoja maksamaan, uskoisin ilkivallan ja liikennerikkomusten vähenevän ainakin jossain määrin. Liikennerikkomuksistakin, jos muutaman sakon saa, voidaan myös laittaa kortti kuivumaan joksikin aikaa.

  • Ei huhhhuh, mitä se sua kiinnostaa mite helvetissä porukat parkkeeraa moponsa? Ja miks vitussa joka-asiasta pitäisi sakkoa antaa? Ei se silläkään perille mene.

   Aivoja käyttöön tähän väliin..

Kommenttien lisääminen on estetty.