Joululaulukalenteri: luukku 2

0

Hovisiskot eivät laula Sikaa


Mitkä ovat Hovisiskojen lempi- ja inhokkijoululaulut?

– Minun mielestä ihanin joululaulu on Oi Betlehem, sä pienoinen, toteaa Hovisiskojen alkuperäisjäsen Aili Heinonen.

– Tämän hetken suurin suosikkini on Taivas sylissäni. Inhokkijoululaulu on varmasti Sika. Sitä emme kuoron kanssa laula, kuoron johtaja Sinikka Järvinen kertoo.

Mistä joululaulun tunnistaa?

– Joululaulun tuntevat kaikki, ne ovat sellaisia traditioita. Joululaulujen sanat myös ovat ihmisillä päässä.

Mistä jouluperinteestä et luovu?

– Perheen kanssa joulunviettäminen on sellainen mikä on aina kuulunut minun jouluuni lapsesta saakka. Sitä en vaihda. Edelleen teen myös itse kaikki jouluruuat perheelle, mitään ei osteta valmiina, siitäkään en luovu ennen kuin on pakko, Heinonen hymyilee.

Paras ja huonoin saamanne joululahja?

– Paras lahja oli kun olin lapsi, sodan jälkeen sain joululahjaksi Ruotsista sellaisen noin kymmenen senttiä pitkän nuken. Sellaisia ei siihen aikeen juuri ollut. Nukke oli minulle hyvin rakas, mutta eräs tyttökaverini repi siltä kädet ja jalat irti. Huono lahja oli lapsuudessa villasukat. Ne kutittivat ihoa vasten ja niitä piti käyttää, Järvinen muistelee.

– Minulle setäni toi Helsingistä samankokoisen nuken. Se oli rakas. Laitoin sen kerran leikkien jälkeen nukkumaan heinien päälle ja aamulla huomasin, että sika oli syönyt sen. Olen aina saanut vain hyviä joululahjoja, ehkä joskus joku kirja on jäänyt lukematta, Heinonen jatkaa.

Hovisiskojen joulukalenterin luukussa laulavat Maija Lehtinen (vas eturivi), Maija Niemelä, Marja-Liisa Sipilä, Pirkko Ainasoja, Eila Kanerva, Aili Heinonen, Marjatta Peuraniemi (vas keskirivi), Tuula Kiuru, Eeva Ikäheimo, Aune Vuorinen, Ilmi Saapola, Sinikka Järvinen, Aila Maijanen (vas takarivi), Ritva Laaksonen, Marjatta Neva, Aune Koskinen ja Raila Aalto.
Hovisiskojen joulukalenterin luukussa laulavat Maija Lehtinen (vas eturivi), Maija Niemelä, Marja-Liisa Sipilä, Pirkko Ainasoja, Eila Kanerva, Aili Heinonen, Marjatta Peuraniemi (vas keskirivi), Tuula Kiuru, Eeva Ikäheimo, Aune Vuorinen, Ilmi Saapola, Sinikka Järvinen, Aila Maijanen (vas takarivi), Ritva Laaksonen, Marjatta Neva, Aune Koskinen ja Raila Aalto.

Mitä toivotte pukilta?

– Minä en ole ajatellut vielä mitään, mutta kyllä se jotain tuo, Heinonen arvelee.

– Minä ostin itse itselleni joululahjaksi lyhtyjä. Pidän niin kynttilöistä ja nyt minulla on piha täys lyhtyjä, Järvinen hymyilee.

Jos saisitte olla joulun ajan joku muu, kuka olisitte?

– Minä olisin hyvä haltia. Veisin jokaiselle jouluksi iloa ja onnea, Järvinen päättää.

– Olen aina ollut vain minä, ja jos olisin joku muu, minun pitäisi luopua olemasta minä, enkä osaisi niin tehdä, Heinonen tuumii.

Mitä toivotte ensi vuodelta?

– Toivon rauhaa maailmaan ja huonon taloustilanteen kuntoon, Järvinen pyytää.

– Jos saisin elää vielä ensi vuoden ja pysyä terveenä, 93-vuotias Heinonen toivoo.

Mikä on ollut parasta tässä vuodessa?

– Tämä vuosi ollut huono verrattuna viime vuoteen. Viime vuonna sain olla terve ja tänä vuonna on ollut vähän kaiken näköistä. Ikä tuo mukanaan, mutta iso ero tämän ja viime vuoden välillä, Heinonen harmittelee.

– Olen saanut olla mukana riennoissa ja terveenä. Se on parasta ollut, Järvinen kiittelee.

Anu Karppi, Kaarina

Kaarina-lehden joulukalenterin kysymyksiin vastasivat Hovisiskojen kuoronjohtaja Sinikka Järvinen ja alkuperäisjäsen Aili Heinonen.
Kaarina-lehden joulukalenterin kysymyksiin vastasivat Hovisiskojen kuoronjohtaja Sinikka Järvinen ja alkuperäisjäsen Aili Heinonen.