Lahja lapselle -keräykseen melkein tuhat pakettia

0

Viidettä kertaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä järjestetty Lahja lapselle -keräys sai tänäkin vuonna onnellisen päätöksen. Seurakuntayhtymän mukaan hyväsydämisiä lahjoittajia oli liikkeellä enemmän kuin lahjaa odottavia diakonia-asiakasperheiden lapsia. Tänä jouluna lapsille ja nuorille kertyi yhteensä 952. Lahja on monille se ainoa, joillekin elämän ensimmäinen.

Diakoniatyöntekijät keräsivät syksyn aikana diakonia-asiakasperheiden lasten toiveita, joita välitettiin eteenpäin joulukuun alusta saakka sekä puhelimitse että sähköpostin kautta. Lahjoittajat saivat tietoonsa lapsen iän, sukupuolen ja lahjatoiveen. Muut tiedot jäivät diakoniatyöntekijöille, jotka toimittavat lahjat perille ennen jouluaattoa.

Heti ensimmäisenä päivänä mukaan keräykseen ilmoittautui yli 300 lahjoittajaa. Lahjoittajien määrä tuli täyteen keskiviikkona aamupäivällä, vähän ennen kuin keräyksen oli tarkoitus päättyä.

– Lahjatoiveiden määrä on pysynyt suunnilleen samana vuodesta toiseen. Tänä vuonna toiveita tuli vähän vähemmän kuin viime vuonna, jolloin määrä ylitti tuhannen, Vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja Kaisa Lundén sanoo.

Lahjojen ostajien lisäksi merkittävän panoksen keräyksen onnistumiselle antoivat yli sata vapaaehtoista, jotka muun muassa välittivät lahjatoiveita sekä vastaanottivat, paketoivat ja kuljettivat lahjoja.

– Lahjoittajien lisäksi isot kiitokset kuuluvat myös vapaaehtoisille, jotka ovat olleet valmiita tulemaan avuksi pienelläkin, jopa viiden minuutin aikataululla. Keräystä on tehty hyvässä hengessä. Vanhat vapaaehtoiset ovat opastaneet uusia ja lahjakeräyspajalla on ollut leppoisa joulutunnelma koko viikon ajan, Lundén kertoo.