Myrsky muutti Kaarinan aavekaupungiksi

0

1312_myrsky_pieniKaarina vaikutti perjantaina 13. päivän aamuna aavekaupungilta. Toimistojen ikkunoista kajasti kynttilöiden valoa. Osa kaupoista sulki kokonaan ovensa sähkökatkon vuoksi, osa jatkoi myyntiä kelpuuttamalla ainoastaan käteisen. Keskusta oli Seija-myrskyn jäljiltä kokonaan ilman sähköä yli puoleen päivään asti.

– Täytyy toivoa, että katko ei jatku pitkään, sillä meillä on kylmiössä ruokia jotka täytyy kyllä heittää pois jos ne pääsevät sulamaan, Heidi Koivukangas pohti hämärässä Naantalin Aurinkoisen tiskin takana.

Myrsky oli kaatanut puita Pyhän Katariinan Tien varrella keskustan tuntumassa. Apteekin seinästä tuuli oli repinyt irti ison markiisin.

­Liikennevalot olivat pimeinä 110-tien varrella ja esimerkiksi Krossin alueella Kaarinantiellä.  Suljetun Auranlaakson ABC:n pihalle kantautui suurten teiden risteyksestä varsinainen tööttöilykonsertti, kun liikenne takkusi.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen hoidettavaksi oli tullut iltapäivään kello 14 mennessä reilut 350 myrkyyn liittyvää tehtävää. Ongelmia ovat aiheuttaneet lähinnä sähkölinjoille ja teille kaatuneet puut.

– Tämän hetken tietojen mukaan Kaarinan alueella ei ole ollut erikoisempia tapauksia, mutta puita on kaatunut ja sähkökatkot ovat olleet pitkiä, päivystävä päällikkö Torbjörn Lindström kertoi iltapäivällä.

Esimerkiksi Empossa oltiin ilman sähköä vielä iltapäivällä.

Seija-myrskyn aiheuttamia henkilövahinkoja ei ole tullut viranomaisten tietoon. Kova tuuli on kuitenkin irrottanut paikoin jopa kattoja.  Ilman sähköä oli koko maassa pahimmillaan yli 200 000 kotitaloutta.

Pelastuslaitos muistuttaa välttämään myrskyssä vaurioituneita sähköjohtoja.