Pysäköinninvalvonnalle “ei” Kaarinassa

1

0412_pysäköinninvalvonta_pieniKaarinaan suunnitteilla ollut pysäköinninvalvonta otti roimasti takapakkia kaupunginhallituksen kokouksessa, jossa ruodittiin ensi vuoden talousarviota. Kaupunginhallitus esittää, että pysäköinninvalvojan tehtävää hoitavaa hallintolakimiestä ei palkata eikä pysäköinninvalvontaa käynnistetä.
Kaarinan Yrittäjät oli jo laatimassa pysäköinninvalvonnan aloittamista vastustavaa lausuntoa. Puheenjohtaja Marja Vaisteen mukaan syynä ovat taloudelliset perusteet, sillä asiakkaat saattavat siirtyä asioimaan ostoskeskuksiin, joissa pysäköinti on ilmaista eikä parkkiajoista tarvitse välittää.
– Emme ehtineet vielä toimittaa lausuntoa kaupungille. Ilmeisesti suunnitelmat kohtasivat muualtakin vastustusta, Vaiste kertoo.
Pysäköinninvalvonnan alkaminen herättää ristiriitaisia tunteita yrittäjien keskuudessa. Osan mielestä valvontaa ei tarvita lainkaan, osa taas huokaisee helpotuksesta, jos liikkeiden edessä olevat paikat vapautuvat valvonnan ansiosta asiakkaiden käyttöön.
Kaupungin teknisen johtajan ja poliisin mukaan pysäköintiongelmat ovat todellisia. Ajatuksena on ollut sijoittaa pahimpiin paikkoihin jopa pysäköintimittareita.

Lue lisää Kaarina-lehdestä 4.12.

1 KOMMENTTI

  1. Pysäköinnin valvonnan aloittaminen kaatui säästöihin, koska siihen oli kytketty myös kaupungin lakimiehen palkkaaminen.
    On tietysti myös totta, että keskustassa asioivien himosakottaminen budjetoidulla rahasummalla ole sekään kovin järkevää. Se voidaan kokea myös piiloveroksi ja varmasti karkottaisi asiakkaita jo ennestään heikosti menestyvistä keskustan kivijalkaliikkeistä.
    Suuri osa parkeeraajista on myös oman kaupungin työntekijöitä, joihin parhaiten tehoaa valistus.

Kommenttien lisääminen on estetty.