Taksiajot vähenevät vääjäämättä

0

taksi_verkkoPikkujouluaikaan pikkutunneilla takseille riittää ajoja, mutta kysyntä vähenee silti vääjäämättä.
Yhdistysten mielestä onkin käsittämätöntä, miksi Kaarina ja Turku ovat esittäneet tänä syksynä taksilupien enimmäismäärän lisäämistä.

Turun Taksit ry on esittänyt tänä vuonna lupien enimmäismäärän vähentämistä Turku-Kaarinan yhteisliikennealueella kymmenellä luvalla. Myös Turun Seudun Invataksit ry on esittänyt lupamäärän karsimista.

– Esitimme vähennyksiä jo viime vuonna, sillä suunta on ollut laskujohteinen jo useamman vuoden ajan. Yksityiset ja yritykset karsivat ajoja, se vaikuttaa eniten, Turun Taksit ry:n puheenjohtaja Kari Jalonen kertoo.

Turun ja Kaarinan ajomäärätilaston mukaan asemapaikoilta kirjattiin esimerkiksi tämän vuoden tammikuussa noin 146 000 ajoa, mikä on melkein viisi prosenttia vähemmän kuin viime vuonna, ja 11 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Heinäkuussa ajomäärät putosivat edellisvuoteen verrattuna yli 12 prosenttia. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla ajot vähenivät viime vuoteen verrattuna kaikkiaan noin kolme ja puoli prosenttia.

Turku ja Kaarina antoivat syksyllä Varsinais-Suomen Ely-keskukselle lausunnot, joissa lupien määrää haluttiin nostaa.

Jalonen muistuttaa, että vaikka lupien määrää lisättäisiin, ei mikään takaa, että taksien määrä lisääntyisi esimerkiksi Piikkiössä. Autoja ei voi määrätä tiettyyn paikkaan, esimerkiksi Piikkiöön, paitsi jos velvoite kirjataan lupaan. Yhdistyksistä muistutetaan, että Piikkiössä taksipäivystys loppui viime vuonna nimenomaan kaupungin toivomuksesta.

Lue lisää Kaarina-lehdestä 11.12.