Työttömyys kasvoi marraskuussa

0

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa 25 800 työtöntä työnhakijaa. Marraskuun aikana työttömien määrä monesti kasvaa, tällä kertaa 700 henkilöllä.

Viime vuoden marraskuusta määrä kasvoi 2 700 henkilöllä eli 11,8 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 15,2 prosentilla. Marraskuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa 11,4 prosenttia. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on suurempi kuin koko maassa ja se on maan neljänneksi pienin.

Työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Varsinais-Suomessa kasvuvauhti oli hitaampaa kuin koko maassa. Työttömyys kasvaa kaikissa ammattiryhmissä.

Pitkäaikaistyöttömien osalta määrän kasvu jatkui kaikkien ELY-keskusten alueilla ja Varsinais-Suomessa kasvu oli kuitenkin lievempää kuin koko maassa.

Kaarinassa oli marraskuussa lomautetut mukaan laskettuna 2002 työtöntä, mikä on noin 500 enemmän kuin vuosi sitten. Varsinaisia työttömiä oli noin 1257 (1014 marraskuussa 2012). Työttömyysaste oli 8,2 prosenttia.

Uusia avoimia työpaikkoja oli 103, kun vuosi sitten määrä oli 90.

Nuorten työttömyys kasvoi yleensä alueen seutukunnissa, mutta Salossa ja Vakka-Suomessa se väheni selvästi.