Kela tyrmäsi Kaarina-lisän

1
2901_kaarinalisä
Kaarina-lisän säilyttämistä vaativaan facebook-ryhmään kuuluvan Mirka Paunikallion mielestä pienikin lisä on parempi kuin ei lisää ollenkaan. Tapio-poika ehti nauttia auringosta.

Kaarina-lisän säilyttämistä vaativan facebook-ryhmän jäsenet ovat seuranneet Kaarina-lisän käänteitä pelon sekaisin tuntein. Ryhmäläisten mielestä on helpotus, että lisän vähennys tapahtuu vasta ensi vuoden vaihteessa. Ja parempi pieni lisä kuin ei lisää ollenkaan, Mirka Paunikallio toteaa. Ryhmäläiset eivät silti ymmärrä, miten leikkauksista syntyy kaupungille säästöjä.

Ryhmä toteaa, että kotihoidosta on tehty perheille lähes taloudellisesti mahdotonta, vaikka lain mukaan alle kolmevuotiaan vanhemmalla on oikeus hoitovapaaseen.

–  Lisän vähennys tuo lisää lapsia jo valmiiksi täynnä olevaan kunnalliseen päivähoitoon. Nyt edes kaksivuotiaille kaksosille ei voida luvata samaa hoitopaikkaa ja sisaruksia pitää raahata ympäri kaupunkia eri hoitopaikkoihin.

Tilanteen helpottamiseksi alle kolmivuotiaiden yksityisen hoidon tuki nostetaan 250 eurosta 600 euroon kuukaudessa.

Kaarinan kaupunginvaltuustossa nähtiin maanantai-iltana poikkeuksellinen äänestys kotihoidon tuesta. Sen seurauksena alle kouluikäisestä sisaruksesta maksettava Kaarina-lisä pienenee vuoden 2015 alusta lähtien 35 euroa kuukaudessa.

Lue lisää Kaarina-lehdestä 29.1.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.