Kyläkoris houkutteli monitoimitalolle lähes 60 palloilijan alkua

0
Korintekoa yrittää Tuomas Korkka, joukkuetoveri Jasper Pirttilampi seuraa vierestä. Puolustajina keltapaitaiset Julius Arola (vas.), Eeli Anttila ja Severi Helander.
Korintekoa yrittää Tuomas Korkka, joukkuetoveri Jasper Pirttilampi seuraa vierestä. Puolustajina keltapaitaiset Julius Arola (vas.), Eeli Anttila ja Severi Helander. Kuva: Jukka Lindberg.

KORIPALLO/Tuukka Kavisto. Sunnuntaina monitoimitalon liikuntasalissa raikui koristossujen vipinä, kun 7–11 -vuotiaat uudet koripalloilijat kokoontuivat vuoden ensimmäiseen kyläkoristurnaukseen. Pelaajia oli paikalla lähes 60, ja heidät oli jaettu kotikylien perusteella omiin joukkueisiinsa. Ohjelmassa oli pelien lisäksi erilaisia taitokisoja, joissa jokainen joukkue pääsi näyttämään omaa osaamistaan.
Peleissä vauhti oli kova ja jokainen yritti parhaansa, mutta loppujen lopuksi tärkeintä oli kuitenkin saada niitä ensimmäisiä pelikokemuksia uuden lajin parissa.
Ura Basketin järjestämän kyläkoriksen ideana on tehdä koripallon kokeilemisesta helppoa tuomalla harjoitukset eri kylien kouluihin. Näin kaikki pelaajat pääsevät harrastamaan lajia mahdollisimman lähellä omaa asuinaluettaan ja tuttujen koulukavereiden kanssa.
Kuluvalla pelikaudella kyläkorisharjoituksia pyörii Piispanlähteen, Kotimäen, Kuusiston ja Rungon kouluilla sekä lisäksi Paraisilla Rehdin talolla. Kerran viikossa kokoontuvat ryhmät harjoittelevat koripallon perustaitoja monipuolisen liikunnan lisäksi.
Lisätietoja: www.urabasket.fi