Lahjoita vanhat kakkulasi

0

Pyöriikö piirongin laatikossa vanhat silmälasit? Tee hyvä teko ja kiikuta vanhat kakkulasi leijonien keräyspisteeseen. Silmälaseja kerätään tammikuun ajan ainakin Kaarinan yhteispalvelupisteessä, Piispanlähteen, Hovirinnan ja Ristimäen kouluilla ja Kaarinan lukiolla.

Keräyksen järjestävät Varsinais-Suomen lionsklubit. Kaarinalaisista leijonista mukana keräyksessä on ainakin Lc Kaarina. Leijonat toimittavat kerätyt silmälasit apua tarvitseville ihmisille Sri Lankaan. Vuonna 2007 toteutetussa keräyksessä Varsinais-Suomen leijonat saivat lahjoituksina yli 2 500 silmälasit.

Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan maailmassa on yli 153 miljoonaa näkökyvyn heikkenemisestä kärsivää ihmistä. Kaikkia heitä voidaan auttaa oikeilla silmälaseilla. Hyvä näkökyky mahdollistaa koulunkäynnin, auttaa työnhaussa ja vähentää riippuvuutta muiden avusta arjen askareissa.

Silmälasien keräyskampanja on yksi leijonien tunnetuimmista kansainvälisistä tempauksista.