Rautanen: ”Yrittäjän etu jo liian tärkeä”

0

1701_Nettiin_RautanenVuosia kaupungin luottamustoimissa vaikuttanut Hannu Rautanen (vihr) kokee kaupungin kumartavan yrittäjän suuntaan jo liikaa. Kaarina on palkittu useampaan kertaan yrittäjäystävällisyydestään.

Rautasen mukaan pelin henki on tällä hetkellä se, että jos yrittäjä väittää päätöksen vievän työpaikkoja tai syövän yrityksen tulosta, päättäjän on otettava takapakkia.

– Tämä on mennyt jo liiallisuuksiin. Olisi mahdottoman mukava juttu, jos kaupunki olisi välillä myös kuntalaisystävällinen.

Kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja ihmettelee, miksi yrittäjä voi ajaa räikeästi yrittäjien etua luottamustoimissa.

– Yleisesti on syyllistetty luottamustehtäviä hoitavia kaupungin työntekijöitä siitä, että he istuvat kahdella pallilla. Eikö luottamustoimia hoitava yrittäjä sitten istu samalla tavalla kahdella pallilla? Miten se eroaa?

Kaarina-lehti (8.1.) listasi lautakuntien jäsenten ammatit ja selvitti samalla, kuinka monta Kaarinan kaupungin työntekijää lautakunnissa istuu. Lautakunnissa on yhteensä neljä Kaarinan palkkalistoilla työskentelevää vaikuttajaa. Isoimmat ammattiryhmät lautakunnissa ovat eläkeläiset, terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaiset ja yrittäjät. Yrittäjiä lautakunnissa on 10.

Teija Uurinmäki