Ura Basketin A-junnut jäivät Pussihukkien jalkoihin

0

Jukka Lindberg

Ura Basketin A-poikien vaikea vaihe SM-sarjassaan jatkuu. Lauantaina kävi Vantaan Pussihukat hakemassa Littoisista sarjapisteet matkaansa lukemin 70 – 96 (19 – 24, 16 – 11, 13 – 21, 22 – 40).

Ura Basket jaksoi rimpuilla puoliaikaan asti SM-sarjassa toisena majailevan Pussihukkien kyydissä. Runsaan kuukauden joulutauon jälkeen kummankin joukkueen pelaamisessa oli alkujaksoilla nähtävissä enemmän intoa kuin järkeä.

Hienoja yksilösuorituksia seurasivat toistuvasti alkeelliset pallonmenetykset. Heittotarkkuuskin oli sangen vaatimatonta.

Kolmannellakin jaksolla Uralla oli vielä mahdollisuus pysyä pelissä mukana, mutta heitot osuivat hyvistäkin tekopaikoista edelleen ainoastaan rautoihin. Vierasjoukkue käytti tilaisuutensa hyväksi ja pääsi lopulta helpohkosti kaunistelemaan voittolukemiaan väsähtäneiden isäntien kustannuksella.

– Liikaa jouduimme antamaan vastustajalle tasoitusta. Kolme avainpelaajaa oli kokonaan kokoonpanostamme poissa. Sitten vielä Matias Suomi (16/10) ja Joona Forsström (7/4) joutuivat jalkakramppien takia jättämään kentän kesken kaiken. Tästä emme enää toipuneet, Ura Basketin valmentaja Petri Mäkitalo myönsi pelin jälkeen.

Valmentajan toivomuslistalla on saada joukkueensa viimein täysilukuisena taistelemaan sarjapisteistä. Seuraava sarjapeli on jo torstaina 23.1. kello 20 Salossa Vilpasta vastaan. Kotikentällään Ura Basket kohtaa Honka Akatemian lauantaina 1. helmikuuta kello 17.

Ura Basketin Tatu Savonvirta taisteli lauantaina Pussihukkia vastaan. Kuva: Jukka Lindberg.