Uran A-junnut kaatoivat Vilppaan Salossa

0
Matias Suomi nappasi levypalloja 14. Kuva: Jukka Lindberg.
Matias Suomi nappasi levypalloja 14. Kuva: Jukka Lindberg.

KORIPALLO/ Kaisa Forsström. A-nuorten SM-sarja: Salon Vilpas – Ura Basket 68 – 85 (20 – 28, 13 – 20, 10 – 16, 25 – 21)

Ura Basketin A-pojat palasivat jälleen torstaina voittojen tielle neljän tappio-ottelun jälkeen. Näin kaarinalaisten taistelu pääsystä kevään mitaliotteluihin käynnistyi toden teolla uudelleen. 

– Selvää peliä voi olla joskus vaikea voittaa. Olimme selkeästi parempi joukkue. Kolme ensimmäistä jaksoa pelasimme kauden parasta koripalloa. Pelaamisemme näytti nyt siltä, miltä pitääkin, kun halutaan taistella sarjan kärkisijoista, analysoi valmentaja Petri Mäkitalo trillerimäisiäkin piirteitä päätösjaksolla saanutta ottelua.

Selkeässä johtotilanteessa kaarinalaispelurit pääsivät toteuttamaan edellisen päivän harjoituksissa sovittuja kuvioita: nopeita ylöstuloja, kentän laajaa käyttöä ja yksilöiden vahvuuksia. Se johti ajoittain näyttäviinkin pelitilanneratkaisuihin.

– Neljännellä jaksolla palasimme tavallaan viime aikojen saamattomaan peruspeliimme, ja otteemme herpaantui. Aloimme sutata palloa läheltä ohi korin ja vastustaja vei levypalloistaan pelin nopeasti vastakkaiseen päätyyn ja tuli hyvien heittäjiensä voimin uudelleen mukaan voittotaisteluun. Hieno esitys salolaisilta todella vaikeassa tilanteessa, Mäkitalo kommentoi Uran vaikeaa jaksoa.

Valmentaja uskoo, että notkahdus oli opettavainen.

Riku Laine pelipäällä

Urasta Riku Laine teki komeat 25 pistettä. Häntä säestivät Erkka Lahti 18 ja Joona Forsström 11 pisteellä. Levypalloja nappasi Matias Suomi peräti 14, mikä kertoo hyvästä taisteluasenteesta. Vapaaheitot ovat olleet joukkueen Akilleen kantapäätä, mutta torstaina tulos oli silläkin saralla jo oikeansuuntainen.

– Heittopelissä meillä on vielä parannettavaa. Myös korin alle tarvitaan lisää huolellisuutta.

Basketin A-junnujen seuraava peli: la 1.2. klo 17 Littoisten monitoimitalolla. Vastassa Honka Akatemia.