Virranheimo erosi perussuomalaisista

0
Niina Virranheimo ei viihtynyt perussuomalaisten ryhmässä. Kuva: Simo Ahtee.
Niina Virranheimo ei viihtynyt perussuomalaisten ryhmässä. Kuva: Simo Ahtee.

Kaarinan kaupunginvaltuutettu Niina Virranheimo erosi perussuomalaisten valtuustoryhmästä maanantaisen valtuuston kokouksen jälkeen. Virranheimo jatkaa valtuustossa ja muissa luottamustehtävissään, mutta sitä hän ei osaa vielä sanoa, pyrkiikö hän jonkin puolueen riveihin.

– Kaarina-lehdessä oli hyvin osuva kuva. Se kertoo, miksi erosin: minä itken, joku saarnaa, kertoo Virranheimo eronsa syistä.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Janne Aso kertoo, että hän sai tiedon Virranheimon erosta tiistai-iltana. Hänen mukaansa Virranheimo ilmoitti asiasta Facebook -sivuillaan. Virranheimolla on asioiden kulusta erilainen käsitys. Hän kertoo, että hän keskusteli asiasta Facebookissa kavereidensa kanssa, mutta ilmoitti erosta kirjallisesti Asolle tiistaina.

Elokuussa Virranheimon
asemaa vahvistettiin

Aso kertoo, että valtuustoryhmä käsitteli Niina Virranheimon kykyä hoitaa luottamustehtäviä ja asemaa valtuustoryhmässä ensimmäisen kerran viime kesänä pidetyssä ylimääräisessä valtuustoryhmän kokouksessa.

– Tuolloin käydyn keskustelun jälkeen tilanne parani hetkellisesti. Keskustelun syynä oli se, että Virranheimo ei kyennyt hoitamaan luottamustointaan täysipainoisesti henkilökohtaisesta syystään, selittää Aso lähettämässään tiedotteessa.

– Minut valittiin elokuun lopussa valtuustoryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi. Miksi minut olisi valittu tehtävään, jos jo kesällä olisi keskusteltu minun asemastani, ihmettelee Virranheimo.

Virranheimo on aiemmin valittu kaupunginvaltuustoon vasemmistoliiton listoilta, josta hän sittemmin loikkasi vihreisiin ja ennen viime kunnallisvaaleja vihreistä perussuomalaisiin.

Virranheimo jatkaa tämän vuoden kaupunginvaltuuston kolmantena varapuheenjohtajana, jonka jälkeen toimi palautuu ryhmien välisen sopimuksen nojalla perussuomalaisten valtuustoryhmän täytettäväksi.