Kirjaston sähköinen materiaali monipuolistuu ja lainaaminen helpottuu

0
Ritva Nurminoro esittelee Lukuinto-hankkeen tabletteja, joilla koululaiset voivat lukea sähköistä materiaalia.
Ritva Nurminoro esittelee Lukuinto-hankkeen tabletteja, joilla koululaiset voivat lukea sähköistä materiaalia.

Sähköisen aineiston lainaaminen kirjastosta on vielä liian hankalaa eikä tarjonta ole vastannut kysyntää. Tätä mieltä on Kaarinan kirjastotoimenjohtaja Ritva Nurminoro. Lainaaminen helpottuu, mikäli Vaski-kirjastojen suunnitelmat suoratoistoon perustuvasta lainauksesta toteutuvat, aluksi kokeiluna.

Asiakas voisi klikata kirjaston sivuilla valitsemaansa e-kirjaa, jolloin se avautuu tietokoneen, tabletin tai lukulaitteen näytölle saman tien, ilman liittymäohjelmien asennuksia.
Sähköistä aineistoa käyttää Kaarinassa mitättömän pieni osa lainaajista. Ei edes yksi prosentti. E-materiaalin osuus koko tarjonnasta on samaa luokkaa, alle prosentti.

Kirjastot pyrkivät lisäämään elektronista aineistoa valtakunnallisen hankkeen puitteissa, mutta kehitys on Nurminoron mukaan hidasta. Perinteinen paperiversio pitää hyvin pintansa.
– E-kirjoista on puuttunut se suosituin osa, eli kotimainen kaunokirjallisuus. Sitä pyritään lisäämään reilusti tänä vuonna. Asiakkaat etsivät kuitenkin suurimmaksi osaksi suomenkielistä lukemista, Nurminoro kuvailee.

Lue lisää Kaarina-lehdestä 5.2.