Lukiossa valmistaudutaan sähköiseen ylioppilaskokeeseen

0
Jenni Aittola, Nea Heinonen ja Esko-Matti Vuola ovat tottuneita tietokoneen käyttäjiä myös koulussa. Vuola kertoo, että hän tekee myös tuntimuistiinpanot koneella, sillä kymmensormijärjestelmällä pysyy hyvin puheen perässä. Kuva: Tapani Mylly
Jenni Aittola, Nea Heinonen ja Esko-Matti Vuola ovat tottuneita tietokoneen käyttäjiä myös koulussa. Vuola kertoo, että hän tekee myös tuntimuistiinpanot koneella, sillä kymmensormijärjestelmällä pysyy hyvin puheen perässä. Kuva: Tapani Mylly

Kaarinassa suunnitellaan tabletti-tietokoneiden hankkimista perusopetuksen oppilaille vuoden 2016 loppuun mennessä. Asia tulee tänään sivistyslautakunnan käsittelyyn.
Tablettien hankkiminen vaatisi 300 000 euron lisämäärärahan myöntämistä sivistyslautakunnalle ensi vuodelle, mutta rahoituksen pitäisi olla pysyvä. Lisäpanostus nostaisi koululaisten tietotekniikkakulut 700 000 euroon.
Hanke säästäisi jatkossa kuluja kirjahankinnoista, kun Kaarinassa siirryttäisiin elektronisiin kirjoihin.
Lukiossa taas valmistaudutaan kahden vuoden päästä alkaviin tietokoneella tehtäviin ylioppilaskokeisiin. Piikkiön yhtenäiskoulun rehtori Marko Kuuskorpi on ollut mukana valmistelemassa ehdotusta sähköiseen oppimateriaaliin siirtymisestä perusopetuksessa.

Lue lisää Kaarina-lehdestä 12.2.