Sheriffittäret taipuivat puolustaen

0

Anu Karppi
Tampere

Vaikka lauantaina pelatun West Coast Sheriffsin peli Naisten Salibandyliigassa Tampereen Classicia vastaan päättyi murskalukemiin 14 – 0 (4 – 0, 3 – 0, 7 – 0), ei päävalmentaja Toni Järveläinen pidä joukkueen peliä huonona:

– Ei se niin huonosti mennyt, mitä luvut antavat ymmärtää. Väitän, että me puolustetaan aivan loistavasti. Ennen pelin viimeisiä minuutteja, vastustaja ei tehnyt yhtään maalia niin, ettei meidän puolustus olisi ollut organisoitunut hyvin, Järveläinen summaa.

– Vastassa oli joukkue, jolla on moninkertaisesti enemmän kokemusta ja monta maajoukkuetason pelaajaa. Silti väitän, että peli olisi ollut voitettavissa, hän jatkaa.

Ongelmaksi muodostui pallollinen pelaaminen, jälleen kerran.

Järveläisen mukaan vastustajan maalia edelsi luvattoman monta kertaa hetki, jolloin pallo oli ollut myös sheriffittärillä. Onnistuneen puolustuksen jälkeen tapahtui kuitenkin asioita, jotka tekevät Sheriffseistä sarjan tällä hetkellä huonoimman joukkueen.

– Classic teki yhdeksän identtistä maalia. Jotain käsittämätöntä siinä tapahtuu. En tiedä onko siinä sitä, että pelätään virheen tekemistä niin paljon, ettei anneta itselle mahdollisuutta onnistua pallon kanssa.

Pyyhkeet saavat odottaa

Vaikka sheriffien tilanne sarjataulukossa ei häviön myötä helpottunut, Järveläinen ei ole vielä valmis heittämään pyyhettä kehään.

Viidestä jäljellä olevasta ottelusta kaksi seuraavaa pelataan kotihallissa. Ensin vastaan astuu lauantaina Oulun OLS ja sunnuntaina Papas Kajaanista. Papas on sarjataulukossa vain viiden pisteen päässä kaarinalaisista, ja ensimmäisenä jahdattavana.

– Jos haluamme säilyttää sarjapaikan, on siitä pelistä pakko raapaista pisteet. Oululaisilta pitää myös saada pisteitä, koska se on helpompi tie kuin saada pisteitä SB-Prolta, joka johtaa sarjaa.

Ei huonoa vaihtoehtoa

Mahdollista sarjasta putoamista valmentaja ei pitäisi pahana, eikä pysyvänä asiana.

– Jos me pudotaan, ei se ole sen ihmeellisempi asia. Sitten mennään ykkösdivariin ja kasvetaan siellä ja palataan taas takaisin liigaan, Järveläinen tyynnyttelee.

Nelosdivarista ykköseen ennätysajassa nousseen joukkueen tarina on ollut niin huikea, ettei mikään sitä tulisi muuttamaan.

  • Seuraa kotipeli: Sheriffs – OLS lauantaina 15.2. klo 15 SB-Areena, Turku.