Ura Basketin A-pojille makea taisteluvoitto Tapiolan Hongasta

0

A-nuorten SM-sarja: Ura Basket – Honka Akatemia 

 77 – 75 (22 – 19, 18 – 17, 16 – 17, 21 – 22)

Ura Basketin A-pojat puristivat lauantaina Littoisten Monitoimitalolla maukkaan taisteluvoiton Honka Akatemiasta. Voittonsa myötä kaarinalaiset kilvoittelevat edelleen täysillä kevään pudotuspelipaikoista.

Lauantain ottelu oli alusta asti hurjaa kamppailua voitosta. Ura oli kaivanut esiin pitkään kadoksissa olleen taisteluilmeen. Jokaisesta irtopallosta taisteltiin rajusti.

Välillä mieletön rypistys tuotti hyökkäyspäässä harkitsemattomiakin ratkaisuja, mutta töppäykset paikattiin nopeasti toisessa kenttäpäädyssä.

Jännittävät päätöshetket

Ottelu ratkesi viimeisellä peliminuutilla, kun Ura hyökkäsi kahden pisteen takaa-ajoasemassa. Hyökkäyksen viimeistely epäonnistui, mutta jostakin vain kaarinalaiset saivat raavittua hyökkäyslevypallon itselleen.

Jere Valtonen käytti pisteidentekopaikat tehokkaasti hyväkseen. Kuva: Jukka Lindberg.
Jere Valtonen käytti pisteidentekopaikat tehokkaasti hyväkseen. Kuva: Jukka Lindberg.

Pallo syötettiin ulos kaaren taakse Jere Valtoselle (8/5), joka naulasi kylmästi kolmen pisteen heittonsa koriin, kun pelikellossa oli aikaa enää 25 sekuntia.

Seuraavassa hyökkäyksessä Honka epäonnistui omassa kolmen pisteen heittoyrityksessään. Riku Laine (18/10) kahmi levyrin, ja espoolaiset rikkoivat välittömästi. Laine laittoi molemmat vaparinsa sisään, ja kotijoukkue siirtyi jo neljän pisteen johtoon, kun pelikellossa oli aikaa enää vajaat viisi sekuntia.

Honka otti aikalisän ja kavensi nopealla kolmen pisteen korillaan eron yhteen pisteeseen.

Nyt Ura otti puolestaan aikalisän ja sai näin pallon etukentälle, kun kellossa oli aikaa enää kaksi sekuntia. Seuranneesta sivurajasta vierasjoukkue rikkoi vielä Joona Forsströmiä (11/6/3s), joka upotti sitten ensimmäisen vapaaheittonsa korisukkaan ja toisen taktisesti ohi.

Näin isännät pääsivät lopulta juhlimaan riemukasta kotivoittoaan.

Hongan Okko Järvi pitelemätön

Hongan Okko Järvi (34/5) oli kentän paras pelaaja. Hän voitti vartijansa näyttävästi kerta toisensa jälkeen. Henri Ventoniemi (16/17) oli joukkueensa toinen tukipilari. Hän teki puolustuskorinsa tuntumassa paljon arvokasta, tilastoissa näkymätöntä työtä.

Kotijoukkueen ratkaisuvoima jakaantui sen sijaan tasaisesti usean pelaajan kesken.

Menestys tulee kovan työn kautta

– Pyysin ennen ottelua pelaajiltani ainoastaan, että jokainen tekee töitä täysillä, puolustaa kovaa ja taistelee jokaisesta levypallosta, Ura Basketin valmentajana Petri Mäkitaloa tuurannut Damion Datzler kertoi ottelun jälkeen.

– Olen aina ollut puolustusorientoitunut valmentaja. Puolustuksella voitetaan isoja pelejä ja mestaruuksia, Dantzler muistutti vanhasta totuudesta.

– Jere pisti kovan heiton sisään juuri oikealla hetkellä ja tavalla. Kannustan pelaajiani aina käyttämään tuon kaltaiset avoimet heittopaikat. Ja coach Jussi Räikkä toimi minulle tänään tärkeänä apuna ja assistenttina, Dantzler kiitteli matsin jälkitunnelmissa hymyillen.

JUKKA LINDBERG

Ura Basketin A-poikien seuraava kotiottelu on vasta lauantaina 1. maaliskuuta klo 17. Silloin Littoisten monitoimitalolle saapuu vieraaksi HoNsU Jyväskylästä.