Yhteisvastuu liikutti lentopalloilijoita

0

 

Kuntosarjan ottelussa Valkoiset Pantterit voitti Espoon Kappelipalloilijat 2-0. Esa Suominen torjunnassa. Kuva: Arto Takala.
Kuntosarjan ottelussa Valkoiset Pantterit voitti Espoon Kappelipalloilijat 2-0. Esa Suominen torjunnassa. Kuva: Arto Takala.

Lauantaina 1. helmikuuta järjestettiin kolmastoista lentopallon yhteisvastuuturnaus. Tällä kertaa pelipaikkana oli erinomaisesti turnaukseen soveltuva Littoisten monitoimitalon liikuntahalli. Turnaukseen osallistui 15 joukkuetta Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueelta. Vastuullisena järjestäjänä oli Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja sen lentopallojoukkue Valkoiset Pantterit.

Turnaus on aikaisempina vuosina järjestetty Turussa. Yhteisvastuuturnauksen kilpasarja on kovatasoinen. Kilpasarjassa pelaa entisiä miesten suomenmestaruustason pelaajia. Kuntosarjoissa pelaa myös veteraanisarjojen suomenmestaruustason pelaajia. Paljon on myös pelkästään harrastajapelaajia mukana.

 Avaushartauden piti rovasti Martti Hirvonen ja yksinlaulun yli satapäiselle pelaajajoukolle esitti  komeasti Aulis Kotaviita. Kaarinan kaupungin tervehdyksessä ja avauspuheessa kaupunginjohtaja Harri Virta vertasi lentopalloa ja sen eri pelivaiheita työhön, jota yhteiskunnassamme ja koko maailmassa tarvitaan saattohoidossa, nuorten työllistämisessä, toinen toisesta huolehtimisessa ja selkeisiin päämääriin pyrkimisessä reilun pelin hengessä. Hän iloitsi myös lentopalloturnauksen järjestämisestä Kaarinan kaupungin alueella.

Vuoden 2014 yhteisvastuukeräyksellä tuetaan suomalaista saattohoitoa ja ihmisoikeuksia Guatemalassa.

 Ottelut pelattiin kahden erän mittaisina 25 pisteeseen. Kilpasarjan voittajaksi selviytyi joukkue Well Parrat Turusta, toiseksi tuli Lions Club Turku Pohjola ja kolmanneksi Valkoiset Pantterit. Kuntosarjojen voittajajoukkueet olivat Lohjan seurakunta ja Sikariporras Espoosta.

Marko Heimonen