Ismo Seivästö, mitä jäi käteen valtuuston kokouksesta?

0

Mitä jäi käteen -sarjassa päättäjät ruotivat valtuuston kokousta vastaamalla vakiokysymyksiin. Vastausvuorossa kristillisdemokraattien valtuustoryhmän Ismo Seivästö.

Ismo Seivästö (kuvassa vasemmalla) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Ranne vaihtoivat kuulumiset maanantain valtuuston kokouksen jälkeen.
Ismo Seivästö (kuvassa vasemmalla) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Ranne vaihtoivat kuulumiset maanantain valtuuston kokouksen jälkeen.

 

Mitä jäi käteen?

– Käteen jäi ihan hyvä mieli kokouksesta, sillä käytiin värikäs ja pääosin asiallinen keskustelu lista-asioista.

Illan tärkeimmät päätökset?

– Tablettipäätös oli varmaan illan tärkein, vaikkakin sen aloitus olisi tullut suunnata 1-3 luokille eli esikoulun jatkeeksi kuten ryhmätoveri Toni Toivonen totesi.

Miten päätös vaikutti kaarinalaisten arkeen?

– Satsauksena tulevaisuuteen!

Mikä ilahdutti?

Demokratian toimivuus ilahduttaa aina, varsinkin kun vertaa Pohjois-Korean vastaavaan!

Mikä ärsytti?

– Tässä vaiheessa emme olisi kaivanneet lisämaata velkarahalla Harvaluodosta, koska tontteja on tarjolla ja tulossa lisääkin. Maatalouskin on yritystoimintaa, joka tarvitsee toimivat puitteet kuten muukin yrittäminen ja siihen liittyvä työllistäminen.

Uudet asukkaat tarvitsevat palveluita ja Harvaluodon koulun toimintaa ei kai aiota elvyttää? Valitettavasti etuosto-oikeuden käyttö Harvaluodossa ja tabletit aiheuttivat 670 000 euron lisämenon, johon budjetissa ei ollut varauduttu. Kouluun satsaamista kannatan, mutta lisävelka aiheuttaa meille aina ongelmia.

Mitä jäi sanomatta?

Ainahan sitä jotain mieleen jälkikäteen tulee, mutta jälkiviisaus on sitä helpointa ja joskus harmittavinta viisautta.