Sauvon Säilyke Oy:lle Kaarina-mitali

0

Tämän vuoden Kaarina-mitali on myönnetty Sauvon Säilyke Oy:lle. Yritys saa palkinnon Kaarinan Yritttäjyysviikon päätöstilaisuudessa tänä iltana.

Kaarina-mitalin saamisen edellytyksenä on, että yritys on lisännyt työpaikkoja Kaarinassa tai tehnyt kaupunkia tunnetuksi myönteisellä tavalla tai muuten toiminnallaan edistänyt Kaarinan kaupungin tavoitteita.

Yrityksen on perustanut vuonna 1962 nykyisen toimitusjohtajan Tom Saurénin isä Toivo Saurén yhdessä kolmen sauvolaisen maanviljelijän kanssa. Nimestään huolimatta Sauvon Säilyke on kaarinalainen yritys. Yrityksen pääomistaja on Tom Saurén vaimonsa Mian kanssa.

Yritys muutti vuonna 1966 Piikkiöön, aluksi Hadvalaan, ja pian sen jälkeen 1960-luvulla Pukkilan teollisuusalueelle. Yrityksen tuotanto on tänä päivänä kokonaisuudessaan Kaarinassa, jossa 3,5 hehtaarin tontilla on noin 10 000 neliömetriä tuotanto-, varasto- ja toimistotilaa. Sitoutumista Kaarinaan osoittaa muun muassa tuotantotilan laajentaminen 2 100 neliöllä vuoden 2014 aikana.

Yritys työllistää noin 30 vakituista työntekijää, joista muutamat ovat olleet jo pian 40-vuotta yhtäjaksoisesti talossa töissä. Sesonkiaikana työntekijöiden määrä on 70–80 henkilöä. Tämän lisäksi Sauvon Säilyke työllistää sopimusviljelijöitä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa yli 20 kappaletta.

Yritys jalostaa avomaankurkkua, punajuurta, porkkanaa, sieniä ja muita kasviksia vuosittain yhteensä yli 5 000 tonnia. Tuotteet markkinoidaan omalla Sauvon -tuotemerkillä ja lisäksi usealla eri kaupan tuotemerkillä. Asiakkaina ovat vähittäiskaupat, suurtaloudet ja elintarviketeollisuus. Vientiä yrityksellä on Ruotsiin, Eestiin ja Venäjälle.