Toisen polven optikko

0
KUVIS: Tuomas Rinne matkusti paljon aiemassa työssään. Nyt hänellä on Turusta lyhyt matka työpaikalle. Kuva: Jasmin Nordman
KUVIS: Tuomas Rinne matkusti paljon aiemassa työssään. Nyt hänellä on Turusta lyhyt matka työpaikalle. Kuva: Jasmin Nordman

Kaarinan Silmälasin uusi yrittäjä Tuomas Rinne, 48, on optikko toisessa polvessa.

– Isän optikkoliikkeen takahuoneessa vietin aikaa jo pikkupoikana, Rinne kertoo.

Samassa liikkeessä Rinne ja Kaarinan Silmälasin helmikuun lopulla hänelle luovuttanut Kirsi Hakala myös tapasivat. Hakala oli 10 vuotta töissä Rinteen isän liikkeessä Paraisilla.

Nuorekas Rinne on ehtinyt työskentelemään niin pienissä, yksityisissä optikkoliikkeissä kuin suurien ketjujen päällikkötehtävissä. Yrittämisestäkin hänellä on kokemusta.

– Aikaisemmassa työssäni reissasin paljon, kun vastuualueena oli koko Suomi. Halusin järkeistää omaa työntekoani ja tehdä sitä, mikä oikeasti tuntuu hyvältä, kertoo turkulaismies yrittäjäksi ryhtymisen syistä.

Rinne etsi sopivaa optikkoliikettä puoli vuotta. Sitten hän sai turkulaisoptikolta vinkin, että Hakala saattaisi luopua yrityksestään. Yritys oli hyvin hoidettu ja kannattava, ja asiakkailta Rinne kuuli liikkeestä hyvää.

Päätös oli lopulta helppo.

– Tunsin yrittäjän ja hänen tapansa toimia. Isäni äiti ja kavereitani oli asioinut täällä ja he kehuivat palvelua.

Suunta selvillä

Rinteellä on suunta selvillä. Optikko aikoo kehittää ainakin työnäköön liittyviä palveluita. Suunnitelmissa on myös lääkärilauantait.

Kirsi Hakala on iloinen siitä, että Rinne on lähtenyt aktiivisesti kehittämään yritystä.

– Niin sen pitää ollakin, parempaan suuntaan liike on menossa. Olin itse jo vähän väsynyt, en olisi enää jaksanut tehdä uusia juttuja, 59-vuotias Hakala toteaa.

Teija Uurinmäki