Yritetään!

0

Tilastokeskuksen laskelman mukaan vuoden 2012 lopussa Suomessa oli 322 183 yritystä. Tuo luku kertoo monesta rohkeasta ihmisestä, joka on uskonut unelmiinsa ja päättänyt lähteä toteuttamaan niitä. Suomalaisissa on sisua tehdä niin, vaikka riskit voivat olla suuret.

Joka paikassa puhutaan vain siitä, kuinka raskasta yrittäjän arki on ja ihmiset valittavat lähes kaikesta siihen liittyvästä. Yrittäminen on raskasta henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti. Mihin on kadonnut se, minkä takia yrittäjäksi joskus ryhdyttiin? Intohimo omaa työtä kohtaan?

Kaikkien yrittäjien pitäisi kertoa ihmisille niistä hyvistä puolista mitä yrittäjyys tuo tullessaan. Yrityksestään ja sen palveluista antaa paremman kuvan ihmisille, jos pitää oman mielensä positiivisena. Kuka haluaa mennä kampaajalle, jos kaupungilla on kuullut, kuinka kyseinen kampaaja vihaa työtään ja on vain niin uupunut. Minä ainakin tekisin palveluksen, enkä menisi tälle kampaajalle.

Yrittäjien pitäisi muistaa, että heitä ja heidän työtään arvostetaan. Ilman yrittäjiä ei olisi pientä lempikahvilaani tai luottokampaajaani. Molemmat ovat yhden henkilön mikroyrityksen omistajia. He ovat sellaisia yrittäjiä, jotka jaksavat monen vuoden jälkeenkin olla iloisia siitä, mitä ovat saaneet aikaiseksi uskomalla itseensä ja tekemällä paljon töitä kehittääkseen toimintaansa. Kova työnteko palkitaan tavalla tai toisella.

Ei yhteiskunta pyöri sillä tavalla, että kukaan ei ikinä yrittäisi tehdä mitään.

Jasmin Nordman