Akseli Oravalle hopeaa Kainuusta

0

PAINI. Piikkiöläinen Akseli Orava nappasi hopeaa Koululiikuntaliiton järjestämissä painimestaruuskilpailuissa Kainuussa. Orava aloitti urakkansa Vantaan Veeti Aaltoa vastaan, ja poistui ylivoimaisella 8–0 voitolla matolta. Toisella kierroksella Orava selätti Kokkolan Nooa Lumilaakson, ja sen jälkeen Kangasalan Daniel Hirvelän. Lauantai-ilta päättyi voittoon Isokyrön Feeli Rinnekarista.

Sunnuntaiaamu alkoi Oravalla takkuisesti. Hän oli 6–0 tappiolla, kunnes poikien päät kolahtivat yhteen sillä seurauksella, että Kotkan Veeti Aalto lähti sairaalaan tikattavaksi silmäkulman auettua. Näin Oravalle heltisi luovutusvoitto. Lohkofinaalissa Haminan Jesse Mäkelää vastaan oli luvassa tiukka vääntö, ja lopulta Orava poistui voittajana numeroin 17–10, ottelun päättyessä viiden pisteen arvoiseen heittoon.

Sunnuntaipäivä huipentui loppuotteluun Ilmajoen Juho Takamaata vastaan. Pohjanmaalaiset olivat tarkkaan seuranneet Akselin otteluita ja taktiikka puri. Seurauksena oli kaksi niskalenkkiä ja kulta meni Pohjanmaalle.

Sarjassa paini 27 alle 13-vuotiasta poikaa painoluokassa 32 kiloa. Kisoihin osallistui 314 painijaa.