Poliisi valvoo ensi viikolla nuorten liikennekäyttäytymistä

0

Lounais-Suomen poliisilaitos valvoo Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa ensi viikolla nuorison liikennekäyttäytymistä. Kohteena ovat mopot ja kevyet nelipyörät, eli mopoautot. Valvonta suunnataan erityisesti taajamiin, ja valvonnassa puututaan häiritsevään käyttäytymiseen sekä tarkastetaan kuljettajien ja ajoneuvojen kunto.

Poliisille tulevat ilmoitukset häiriötä aiheuttavista kaksipyöräisistä lisääntyvät keväisin. Poliisin mukaan yksittäisestä moposta ei usein valiteta, mutta kun yhteen sattuu useampi mopo, alkavat puhelimet piristä.

Eniten ilmoituksia tulee liikennesääntöjen vastaisesta ja piittaamattomasta ajotavasta sekä suurista ylinopeuksista. Poliisin kokemusten mukaan mopoilijoilla on ongelmia edellä mainittujen asioiden lisäksi vielä ajoneuvojen puutteellisessa kunnossa. Mopoihin on aina liittynyt “tuunailu” ja virittäminen. Poliisi muistuttaakin vanhempien valvontavastuusta lastensa
menopelien valvonnassa.

Mopojen rakentelu, virittäminen ja piittaamaton ajo on lähinnä poikien harrastus. Poliisi kertoo, että valitettavan yleistä on myös mopolla ajo alkoholin vaikutuksen alaisena. Siihen syyllistyvät myös tytöt.

Poliisi haluaa kuitenkin muistuttaa, että kaikesta huolimatta teillä liikkuu runsaasti mopoja, joiden kuljettajat noudattavat liikennesääntöjä, käyttävät kypärää ja pitävät ajokkinsa kunnossa.