Ryntäys terveyspalveluihin tukkisi Littoisten terveysaseman

0
– Hyvin on asiat, ainakin täällä Littoisissa. Puhelimessa saa välillä jonottaa, mutta siellä on tietysti tungosta, Ritva Vuokko pohtii. Myös Raimo Laine (kuvassa vasemmalla) ja Matti Vuokko ovat tyytyväisiä terveysaseman toimintaan. Heillä ei ole aikomusta käyttää muiden kuntien terveyspalveluja.
– Hyvin on asiat, ainakin täällä Littoisissa. Puhelimessa saa välillä jonottaa, mutta siellä on tietysti tungosta, Ritva Vuokko pohtii.
Myös Raimo Laine (kuvassa vasemmalla) ja Matti Vuokko ovat tyytyväisiä terveysaseman toimintaan. Heillä ei ole aikomusta käyttää muiden kuntien terveyspalveluja.

Kuntalaisella on ollut vuoden alusta mahdollisuus valita julkisen perusterveydenhuollon tai erikoissairaanhoidon hoitopaikkansa mistä päin maata tahansa.
Toukokuun alussa Kaarinan oli valinnut hoitopaikakseen 77 ulkopaikkakuntalaista. Kaarinalaisista muiden kuntien palveluita on valinnut 21 henkilöä.
Hyvinvointipalveluissa toivotaan, että suunta pysyy maltillisena. Hyvinvointipalvelujen johtaja Anna Arola-Järvi toteaa, että joukkoryntäys väistämättä heikentäisi kaarinalaisten palveluja, sillä tilat ja henkilöstö eivät voi pysyä perässä äkillisissä muutoksissa.
– Jos esimerkiksi Varissuolta päättää suuri määrä ihmisiä asioida lähellä Littoisissa, menee pieni terveysasema nopeasti tukkoon.

Lue lisää Kaarina-lehdestä 7.5.