Kaarinassa pyöräiltiin kolmanneksi eniten V-S:n kunnista

0

Tämän vuoden Pyörällä töihin -kilpailuun osallistui työpaikkoja monilta eri toimialoilta. Kilpailussa oli mukana 215 varsinaissuomalaista työpaikkaa, joista 32 oli mukana ensi kertaa. Liikkujia oli kaiken kaikkiaan yli 1 900 ja kuljettuja matkoja lähemmäs 70 500 kilometriä. Työmatkat kuljettiin pääasiassa pyöräillen, mutta joukosta löytyi myös ahkeria kävelijöitä ja juoksijoita.

Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valonia palkitsi voittajat tänään Itämeritalossa.

Kilpailuun osallistuneet työpaikat jaettiin neljään sarjaan työntekijämäärien mukaan. Suurimman työpaikkasarjan eli yli sadan työntekijän sarjan voitti Turun kaupunginkirjasto. 21–100 työntekijän sarjassa voittoon nousi Poutapilvi Web Design Oy, joka kiri hienosti viime vuoden kakkossijalta voittoon. 5–20 työntekijän sarjan voitti Mäntymäen päivähoitoyksikkö. Tmi Anu Ellilä voitti 1-4 työntekijän sarjan jo viidettä vuotta peräkkäin.

Kuntasarjassa voiton vei Turku, Vehmaan tullessa toiseksi ja Kaarinan kolmanneksi.

Kilpailun kanssa samaan aikaan järjestetty Pyörällä kouluun -kampanja innosti seitsemää varsinaissuomalaista koulua polkemaan koulumatkoja ahkerasti. Kampanjaan osallistui yli 1 600 polkijaa, joka on kampanjan historian suurin osallistujamäärä. Jokainen kampanjaan osallistunut koulu sai viisi Kirjaston Kissat -sarjakuva-albumia. Kaarinasta mukana oli Piispanlähteen lastentalo.