Opettajat päättävät, miten iPadeja käytetään

0
1308_Nettiin_uu1_ipadit
Musiikin opettaja Ari Hynynen ja rehtori Kai Kanervavuori pääsivät ensimmäisinä käsiksi uusiin laitteisiin.

Päivä ennen koulujen alkua Valkeavuoren opettajienhuoneessa odotti kolme rullakollista iPadeja ja kuoria opettajien jaettavaksi oppilaille.
IPadien käyttö herättää opettajissa niin aitoa innostusta kuin pientä epävarmuuttakin. Omat laitteet he ovat saaneet jo keväällä tutustuttaviksi.
Koulun fysiikan ja kemian opettaja, luottamusmies Jarkko Saarinen kiistää väitteen, että jokainen alle 20-vuotias osaisi käyttää laitetta automaattisesti. Suurin osa oppilaista hallitsee laitteen hyötykäytön, mutta osa oppilaista osaa vain pelata ja jotkut eivät juuri sitäkään. Opetuksen on oltava silti tasapuolista ja laitteiden tuettava opetusta.
– Tuo laite on keskittymishäiriöiselle Graalin malja. Miksi keskittyä koulukirjaan, kun yhden napin päässä ovat kaverit, pelit ja se maailma, josta oppilas on kiinnostunut, Saarinen tunnustaa.
Kun opetus tapahtuu luokan edestä, eivät opettajat voi kontrolloida kuka lukee oppikirjaa ja kuka jotain muuta. Saarinen uskoo, että opettajat osaavat ammattitaidollaan tunnistaa oppilaan kasvoista, onko laite oikeassa käytössä.
Laitteet eivät korvaa missään aineessa perinteisiä oppimateriaaleja kokonaan.

Lisää opettajien mietteitä iPadeista 13.8. ilmestyneestä Kaarina-lehdestä.