Pieneläinpäivystyksen järjestäjä vaihtuu vuoden vaihteessa

0
0608_NETTIIN_petvet
Elina Illukka ja pieneläinhoitaja Nita Mäntylä tutkivat 10-vuotiaan Pontus-pojan eturauhasta PEt-Vetin uudella klinikalla.

Tämän vuoden lopussa päättyy nykyinen sopimus pieneläinpäivystyksestä. Koira-Kissaklinikka, Univet ja Skanssissa toimiva Pet-Vet ovat jättäneet yhteisen tarjouksen päivystyksen järjestämisestä ensi vuoden alusta.
Pet-Vetin toimitusjohtaja, kaarinalainen Elina Illukka uskoo, että ilman nykyistä lakia Turun seudulla järjestettäisiin pieneläinpäivystys.
Eläinlääkintähuoltolaki velvoittaa kunnan järjestämään vain peruseläinlääkäripalvelut ympärivuorokautisesti. Lain velvoittamalla palvelutasolla ei voida hoitaa esimerkiksi joitakin vaikeita loukkaantumisia, jotka olisivat oikeilla välineillä hoidettavissa. Pet-Vetillä ja kahdella muulla eläinlääkäriasemalla on Illukan mukaan edellytykset paitsi laajempaan kuin perustason hoitoon, myös mahdollisuus eläimen sairaatasoiseen jatkohoitoon.

– Päättäjät eivät saa katsoa avarakatseisemmin, vaikka haluaisivat. Päätöksenteossa velvoittaa laki. Jos he vaatisivat päivystykseltä perustasoa enemmän, kilpailutuksesta tulisi kantelu ja kilpailutus hylättäisiin, Illukka harmittelee.

 

Lue lisää 6.8. ilmestyvästä Kaarina-lehdestä