Tom of Finland -postimerkit myyntiin 8. syyskuuta

0

Itella Posti Oy julkaisee maanantaina 8. syyskuuta Suomessa ja maailmalla isoksi puheenaiheeksi nousseen Tom of Finland -postimerkkiarkin, joka on ollut ennakkomyynnissä Postin verkkokaupassa huhtikuusta asti.

Itellan mukaan kiinnostus postimerkkejä kohtaan on ollut poikkeuksellisen suurta, joten merkkien ostajien kannattaa olla ajoissa liikkeellä ennen kuin painos myydään loppuun. Posteihin ja verkkokauppaan tulee myyntiin myös Tom of Finland -lahjapakkaus, jossa on postimerkkiarkin lisäksi kolme postikorttia.

Kaarinalaislähtöisen Touko Laaksosen (1920-1991) homoeroottiset miespiirrokset ovat nousseet omassa tyylilajissaan ikoniseen asemaan. Taiteilija uudisti homokulttuurin kuvamaailmaa tuomalla lihaksikkaat ja maskuliiniset miehet aiemman naismaisen homokuvaston rinnalle. Teoksissaan Tom of Finland hyödynsi itseironiaa, liioittelua ja huumoria.

Tom of Finland -postimerkit ovat saaneet medioissa, verkkojulkaisuissa ja sosiaalisessa mediassa enemmän kansainvälistä huomiota kuin mikään muu postimerkki maailmassa aiemmin, Itella kertoo. Itella on saanut merkeistä enimmäkseen positiivista palautetta ja niiden julkaisua on pidetty yleisesti ennakkoluulottomana ja rohkeana, mutta merkkien sisältämää homoerotiikkaa on myös paheksuttu.