Kuntajakoselvitykselle kaksi kuukautta lisäaikaa

0
Kristillisdemokraattien Ismo Seivästö (kesk.) veisteli elokuun valtuustossa lausuntojen tehtailusta. Hän ehdotti, että Kaarinaan perustettaisiin Lausunto Kaarina -kilpailu, johon kuka tahansa saisi lausua mistä tahansa aiheesta. Kuva: Anu Karppi.
Kristillisdemokraattien Ismo Seivästö (kesk.) veisteli elokuun valtuustossa lausuntojen tehtailusta. Hän ehdotti, että Kaarinaan perustettaisiin Lausunto Kaarina -kilpailu, johon kuka tahansa saisi lausua mistä tahansa aiheesta.
Kuva: Anu Karppi.

Valtiovarainministeriö on päättänyt antaa jatkoaikaa Turun seudun kuntajakoselvitykselle. Selvityksen täytyy valmistua marraskuun loppuun mennessä. Alkuperäisen aikataulun mukaan sen piti olla valmis jo syyskuun lopulla.

Kuntajakoselvittäjät Risto Kortelainen, Antero Ritvanen ja Oiva Myllyntaus perustelivat jatkoesitystä tehtävän laajuudella ja sillä, että 17 kunnan alue on jakaantunut neljään selvitysalueeseen.

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisuudistus, kuntalainuudistus ja valtionosuusuudistus ovat myös osaltaan lisänneet selvitystyön vaativuutta.

Valtiovarainministeriö kysyi kuntien mielipidettä toimikauden jatkamisesta. Kuusi kuntaa ilmoitti, ettei niillä ole lausuttavaa selvitysajan pidentämisestä. Kaksi kuntaa ilmoitti, ettei selvitysaikaa olisi tarvetta pidentää, vaan esitti, että selvitystä jatkettaisiin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain tultua voimaan. Kaarina oli toinen näistä kunnista.