Kirjailijat kutsuttu vetämään vanhempainiltoja

0
Kirjastonhoitaja Kaarina Sainio kiertää kirjavinkkaamassa kaikki Kaarinan 8. luokkalaiset. Hän on huolissaan nuorten lukemisesta.
Kirjastonhoitaja Kaarina Sainio kiertää kirjavinkkaamassa kaikki Kaarinan 8. luokkalaiset. Hän on huolissaan nuorten lukemisesta.

Kaarinan kouluilla järjestetään lokakuussa vanhempainiltoja, joissa lasten ja nuorten keskuudessa suositut kirjailijat Roope Lipasti ja Terhi Rannela kertovat työstään. Kiertue käynnistyi syyskuussa ja jatkuu tänään tiistaina Hovirinnan koululla kello 18. Vanhemmat voivat tulla seuraamaan esitystä, mille tahansa koululle.

– Meillä kirjastossa oli sellainen olo, etteivät vanhemmat tiedä, mitä kaikkea kirjastoissa ja kirjallisuudessa on nykyisin tarjolla. Nuorten lukutaito ja innostus lukemista kohtaan on heikentynyt. Tapahtumissa mietitään, miten nuoria voisi innostaa lukemaan, nuorten kirjallisuuden parissa työskentelevä kirjastonhoitaja Kaarina Sainio taustoittaa.

Huomenna keskiviikkona 22.10. on vuorossa Rungon koulu, tiistaina 28.10. Piikkiön yhtenäiskoulu sekä torstaina 30.10. ja keskiviikkona 12.11. Valkeavuoren ylä- ja alakoulut.  Illat alkavat kello 18 ja kestävät noin kaksi tuntia.

Lue Kaarina-lehdestä kirjailija Terhi Rannelan vinkit, miten nuorta voi innostaa lukemaan.

Lue lisää 22.10.2014 lehdestä