Perussuomalaiset huolissaan Pajamestareista

0

KAUPUNGINVALTUUSTO. Perussuomalaisten valtuustoryhmä on tehnyt valtuustoaloitteen Kaarinan Nuorten Pajamestareiden toiminnan tukemiseksi nykyistä suuremmalla summalla. Perusteena on turvata Pajamestareiden toiminta myös jatkossa.

Pajamestarit toimivat syrjäytymisvaarassa olevien nuorten ja pitkäaikaistyöttömien tukena. Kaarinan kaupunki on ostanut pajalta 2 000 valmennuspäivää vuodessa niin, että yhden valmennuspäivän kustannus on ollut 32,50 euroa. Lisäksi kaupunki on osoittanut pajalle töihin kolme palkkatuettua työvalmentajaa.

Työvoimapalvelulain muututtua kaupungin ei ole enää mahdollista sijoittaa työvalmentajia pajalle. Perussuomalaiset esittävät, että Kaarinan kaupunki korottaisi ostopalvelusopimuksen valmennuspäivien määräksi 3 000 ja maksaisi valmennuspäivästä 52 euroa. Kokonaiskustannus olisi 156 000 euroa vuodessa.

Muut kunnat ovat maksaneet Pajamestareille valmennuspäivistä tähänkin asti 42-52 euroa. Pajamestarit palkkaisivat rahalla itse kolme kokoaikaista työvalmentajaa.